Van Nistelrooy getipt: “Zet hem niet meer op de bank bij PSV”

Foto: Van Nistelrooy getipt: “Zet hem niet meer op de bank bij PSV”

Joey Veerman mocht tegen Go Ahead Eagles eindelijk weer eens zijn opwachting maken in de basis van PSV. Rafael van der Vaart hoopt dat Ruud van Nistelrooy de spelmaker ook in de komende wedstrijden van de Eindhovenaren laat staan. Veerman liet zich zaterdag tegen de Eagles gelijk gelden met een doelpunt.

Aan tafel bij Studio Voetbal vertelde Van der Vaart dat Van Nistelrooy er verstandig aan doet om Veerman te laten staan. “Zet hem niet meer op de bank. Je beste speler aan de bal zet je niet op de bank.” De afgelopen wedstrijden tegen FC Emmen, Vitesse en Fortuna Sittard moest Veerman echter nog genoegen nemen met een reserverol.

Van der Vaart stelt dat Veerman altijd moet spelen bij PSV en dat andere spelers daar profijt van hebben. “Door Veerman gaat Simons beter spelen. Voor Simons is het fantastisch. Die was als enige in vorm en kan nu veel dieper spelen en meer acties maken. Sangaré kan ook de bal inleveren bij Veerman. Echt waar, dan verdedigt Veerman maar een keer niet mee. Dat moet Sangaré maar doen.”

Ibrahim Afellay begrijpt de keuze van Van der Vaart voor Veerman, maar stelt wel dat de technicus dan completer moet worden. “Hij kan niet alleen maar aanvallen. Daarvoor is PSV te zwak. Dat kan PSV niet opvangen. Als hij stappen wil maken, moet hij ook zijn verdedigende taken uitvoeren. Hij heeft genoeg momenten dat hij zijn man laat lopen.”

Moet Veerman ook tegen Feyenoord een basisplaats krijgen?

  • Ja, moet blijven staan
  • Nee, Guti kan dan beter weer spelen
208+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie