Van den Boomen heeft goed gevoel bij Van ‘t Schip: ‘Nieuw begin’

Foto: Van den Boomen heeft goed gevoel bij Van ‘t Schip: ‘Nieuw begin’

Branco van den Boomen heeft zijn goedkeuring geuit over de nieuwe koers die Ajax is ingeslagen onder leiding van John van ‘t Schip. De coach heeft de nadruk gelegd op het belang van teamgevoel bij de Amsterdammers. De middenvelder is het in dat opzicht volledig eens met de nieuwe oefenmeester.

‘Hij hamerde heel erg op het teamgevoel. Dat vond ik heel positief’

Na afloop van PSV – Ajax afgelopen zondag verscheen Van den Boomen geagiteerd op de persconferentie. Bij Ajax TV leek de middenvelder al wat bedaard. Dat heeft alles te maken met de komst van John van ‘t Schip. “Het gaat iets beter en ik ben iets positiever”, begint de middenvelder. “We hebben het besproken (PSV – Ajax, red.), ook met de nieuwe trainer. Dat voelt als een nieuw begin. Er is nieuwe energie en dat kunnen we gebruiken, ook na zondag.”

“Hij hamerde heel erg op het teamgevoel. Dat vond ik heel positief”, vervolgt de geboren Brabander. “Hij heeft heel veel gepraat over hoe je als individu in een team beter kan presteren. Ik denk dat het bij ons zeker iets is waar we aan moeten werken. De discipline die hij in de besprekingen uitstraalde, dat is wel waar we naar op zoek zijn.”

Derde trainer

Na amper een halfjaar in dienst bij Ajax te zijn, begint Van den Boomen al aan zijn derde hoofdtrainer bij de Amsterdammers. Een nieuwe trainer betekent een nieuwe manier van werken en spelen. De middenvelder hoopt dat onder Van ‘t Schip de nadruk op balbezit komt te liggen: “Ik denk dat we Ajax gewoon terug moeten krijgen, dus we moeten lef tonen en vooruit spelen. En als we de bal verliezen, moeten we hem snel weer terugwinnen. De linies moeten dan kort op elkaar staan, maar wel vooruit en niet achteruit, zoals we de laatste tijd best vaak hebben gespeeld.”

Van den Boomen gaat meer minuten maken onder Van ‘t Schip

  • Ja, zeker
  • Nee, ik denk het niet
368+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie