‘Symbool’ Ronaldo wil nog veel wedstrijden voor Portugal spelen

Foto: ‘Symbool’ Ronaldo wil nog veel wedstrijden voor Portugal spelen

Ondanks zijn 38 jaar meldt Cristiano Ronaldo zich gewoon weer bij de Portugese nationale ploeg. De nieuwe bondscoach Roberto Martinez is maar wat blij met de aanwezigheid van de vedette.

38-jarige Ronaldo denkt niet aan stoppen

Er werd verwacht dat Ronaldo mogelijk zou stoppen voor Portugal. Hij verkaste uit Europa om in de minder hoog aangeschreven competitie van Saudi-Arabië te spelen. Daarnaast kende CR7 een teleurstellend WK in Qatar, waar hij zelfs uit het basiselftal verdween. Desondanks meldt de aanvaller zich voor de EK-kwalificatie, waarin Portugal donderdag begint tegen Liechtenstein.

“Ik wil verder gaan met waar dit elftal mee bezig was”, begon Martínez, die verheugt is dat Ronaldo bij de ploeg blijft. “Ronaldo kan daarbij heel belangrijk zijn. Hij is betrokken, ervaren, heeft zeer veel kwaliteit en is eigenlijk een soort van symbool voor dit team. Ik weet dat hij niet meer de jongste is, maar dat maakt mij niet uit. Ik kijk niet naar leeftijd, ik kijk naar prestaties.”

Nog veel te bieden

Ronaldo legt uit waar zijn ambities nog liggen. “Ik heb het gevoel dat ik het nationale elftal nog veel heb te bieden. Hopelijk kan ik dat in de komende wedstrijden bewijzen. Naar de lange termijn kijk ik nog niet. Niet naar het EK van volgend jaar en zeker niet naar het WK van 2026. Er kan van alles gebeuren, maar voorlopig ben ik er nog bij. Het is mijn bedoeling om nog veel wedstrijden voor Portugal te spelen.”

Maakt Ronaldo donderdag de eerste goal?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Was dit een mooi moment om te stoppen?

  • Ja, was beter geweest
  • Nee hoor, goed dat hij doorgaat
49+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie