Steijn onthult: gesprek gehad met kritische Berghuis

Foto: Steijn onthult: gesprek gehad met kritische Berghuis

Steven Berghuis was na de verloren Klassieker van Ajax tegen Feyenoord (0-4) nou niet bepaald positief over zijn trainer Maurice Steijn, ook al viel hij hem ook weer niet openlijk af. Inmiddels hebben de twee om de tafel gezeten, onthulde de coach voor aanvang van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk in gesprek met ESPN.

Steijn: ‘Prima gesprek gehad met Berghuis’

“Ik heb niet alles gezien, maar uiteraard wel dingen gelezen”, zei Steijn over de woorden van de rechtsbuiten annex aanvallende middenvelder. “Ik heb nu een prima gesprek met hem gehad. We zijn voetballend de diepte in gegaan. Mijn relatie met hem is prima. Ik heb ook nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij een uitstekende speler is. Wat mij betreft is het nu oké.”

Sutalo en Ávila

Tegen RKC speelt Ajax met een verdedigingsduo bestaande uit Josip Sutalo en Gastón Ávila, waardoor Jorrel Hato op de flank staat. “Ik kan niet ontkennen dat ik achterin zoekende ben”, aldus de Ajax-coach. “Vanaf het begin van de voorbereiding hebben we al steeds veel kansen weggegeven. Ik denk dat het steeds beter gaat wel, de afstemming onderling. Maar op die posities zijn we nog zoekende. Ik hoop dat dit de juiste formatie is. Verdedigen moeten we als hele ploeg, dat hebben we nog niet onder controle. Het moet snel veel beter en daar hebben we binnen de club met veel mensen over gesproken.”

Een Kroaat en een Argentijn… dat wordt wel moeilijk communiceren. “Je hoopt dat ze de voetbaltaal spreken. Het zijn in ieder geval allebei sterke verdedigers. En ze zijn ervaren. Dat sowieso. Ik ga er van uit dat ze elkaar versterken in het centrum. Hopelijk is het een stabiel centrum, want we hebben met Hato en ook Devyne Rensch nog twee jonge vleugelverdedigers.”

Heb jij nog vertrouwen in Steijn?

  • Ik wel
  • Ik niet
564+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie