Sexy Lexie is weer terug bij ADO, hoe is het eigenlijk met Stefan Pettersson?

Foto: Sexy Lexie is weer terug bij ADO, hoe is het eigenlijk met Stefan Pettersson?

Het was een berichtje deze week vanuit het Haagse voetbalbastion: Lex Immers gaat weer werken voor ADO, de club waar hij in het verleden als speler grote successen vierde. Een goed teken en wederom een bewijs dat de heldenverering nooit zal, nee moet verdwijnen. 

Immers gaat de spitsen trainen. Aanvallers waar hoofdtrainer Dick Advocaat, niet geheel toevallig ook een held van de voetbalminnende Residentiestad, misschien op korte termijn nog gebruik van kan gaan maken. Ik zie Lex Immers, die de bijnaam ‘sexy Lexie’ heeft, nog als voetballer met zijn blote bast met bijbehorende ooievaarstatoo op het veld staan tussen de hossende ADO-fans na een glansrijke overwinning. 

Den Haag was trots op hem, één van de vele voetbalhelden die Den Haag kent. En Immers straalde andersom ook uit dat hij trots op zijn stad was. Deze week sprak ik toevallig Reginald Thal. Een groot gestalte met een vleugje bravoure dat In een ver verleden furore maakte bij MVV, de trots van Maastricht. Hij is nog altijd een graag geziene gast in de stad en draagt ‘zijn’ club een warm hart toe.

Zo nu en dan zit ‘de Lange’ nog op de tribune en zingt uit volle borst het volkslied van de hoofdstad van Limburg mee. Sjaak Swart paradeert ook nog altijd in Amsterdam door het naar zijn overleden voetbalmaatje genoemde stadion van Ajax rond: Johan Cruijff. Over heldenverering gesproken. Een paar jaar geleden had ik het hier eens met oud-international Pierre Vermeulen over.

Ondanks dat hij het shirt van Feyenoord, waarmee hij in de jaren tachtig kampioen was geworden, al jarenlang niet meer droeg, kwam hij nog altijd heel graag in De Kuip. “Ik hoef bij wijze van spreken maar te bellen en de kaarten liggen klaar. Mijn naam kennen ze nog altijd en ik ben er iedere keer van harte welkom”, vertrouwde de ooit zo begenadigde linksbuiten me toe. “Die waardering is geweldig.”

Ton Lokhoff

Ik vond dat mooi om te horen. Mister NAC Ton Lokhoff is inmiddels, na enkele omzwervingen elders, weer terug op het oude nest waar hij ooit aanvoerder was. Net zoals ook Pierre van Hooijdonk zich in de top van die club, waar hij jaren geleden nog buikschuivers voor maakte op het veld na een zoveelste doelpunt, heeft genesteld. De fans hebben deze twee helden van weleer stevig omarmd. 

Schitterend vond ik ook om te zien dat good old Jan van Grinsven nog altijd bij FC De Bosch rondloopt. De club waar hij als keeper vaak onverslaanbaar was én zelfs wist te scoren in vijandelijk doel. De ‘Sliert van de Vliert’ leefde nog en heeft kennelijk van zijn club de waardering gekregen die hij verdiend heeft. Zouden nóg meer clubs moeten doen. 

Wat doet Stefan Pettersson tegenwoordig eigenlijk? Of, zo u wilt, Folkert Velten?

Moeten oude helden meer functies krijgen bij clubs?

  • Ja
  • Nee
210+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie