“Sentiment richting Schreuder en Ajax is zo negatief”

Foto: “Sentiment richting Schreuder en Ajax is zo negatief”

Ajax speelde zondag met 1-1 gelijk tegen NEC en volgde daarmee het spoor van Feyenoord, PSV en AZ, die daarvoor in hun wedstrijden ook niet verder kwamen dan een gelijkspel. Daardoor is de druk op oefenmeester Alfred Schreuder verder toegenomen, al vinden enkele voetbaljournalisten niet dat de Ajax-trainer veel te verwijten viel.

In de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad stelt voetbaljournalist Maarten Wijffels dat Ajax nog altijd wel de beste papieren heeft voor de titel. “Dan heeft Ajax echt de meeste creativiteit en de meeste mogelijkheden om tot een doelpunt te komen. Alleen ze hebben niet gewonnen dit weekend. Daarin viel Schreuder weinig te verwijten.”

Volgens collega Mika Gouka heerst er veel negativisme richting Schreuder. “Het sentiment richting Schreuder en Ajax is zo negatief. Die fans (van Ajax, red.) willen helemaal niet horen van een trainer dat ze op vijf minuten na prima speelden.” De Feyenoord-watcher ging ook nog op in een mogelijke transfer van Ramiz Zerrouki naar Feyenoord. “Als FC Twente geen speler hoeft te verkopen voor de boekhouding, dan kan je wachten met die transfer tot de zomer. Maar als het nu afketst gaat Feyenoord voor een andere speler. En dan moet je nog maar zien wat er gebeurt.”

Opvallende transfersuggestie Zerrouki

Wijffels denkt dat PSV dan zo maar eens kan aankloppen in Enschede. “Dan komt PSV wel voor Zerrouki als vervanger van Sangaré komende zomer. Die krijgt zijn transfer naar de traditionele top drie wel. Voor ons voetbal is het niet goed als spelers van FC Twente een transfer naar Ajax, PSV of Feyenoord overslaan en direct naar het buitenland gaan. Je moet een speler van Twente of Utrecht de kans geven om naar de top drie te gaan.”

KNVB Cup

11 januari 2023

21:00

FC Den Bosch
Ajax
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 11 januari 2023 21:00.

Denk jij dat Zerrouki nog naar Feyenoord gaat?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat zie ik niet meer gebeuren
271+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie