Schreuder slaat terug: “Totaal geen verstand van zaken”

Foto: Schreuder slaat terug: “Totaal geen verstand van zaken”

Alfred Schreuder heeft zondagavond uitgehaald naar critici. De Ajax-trainer werd de afgelopen weken hard aangepakt, maar na de 7-1 zege op Excelsior haalde hij zijn gram.

Schreuder kreeg de laatste tijd veel kritiek en menigeen pleitte zelfs voor diens ontslag. Na de wedstrijd tegen Excelsior besloot de oefenmeester terug te slaan: “Uiteindelijk bouw je een elftal niet op drie of vier maanden op. Als mensen dat denken, dan hebben ze totaal geen verstand van zaken”, zo liet de Ajax-trainer weten voor de camera van ESPN. “Dat duurt veel langer. Dat gaat met vallen en opstaan en daar zijn we volop mee bezig.”

Schreuder gaf aan ‘zoekende’ te zijn in ‘bepaalde dingen’. “We moeten ook niet in paniek raken na een nederlaag. Bepaalde ploegen in de Champions League waren gewoon beter.” Wel blijft hij realistisch na deze zevenklapper. “Ik moet gewoon rustig blijven, ook na een nederlaag. We moeten kampioen worden, dat heb ik ook gezegd toen we al bovenaan stonden. Zelfs na al die verkopen van afgelopen zomer moeten we kampioen worden, dat is het doel.”

Volgens Schreuder was dit een ‘goede reactie’ van Ajax. “Het tegendoelpunt in de slotfase is onnodig, dat is zonde en daar ben ik niet tevreden over. Dat heeft met de concentratie te maken op het einde. Dan moet je dat vast blijven houden, want elke goal is belangrijk.” Al met al is hij vooral positief over deze prestatie. “We hebben het publiek vermaakt.”

Wijndal

Schreuder kon verschillende spelers speeltijd gunnen, waaronder Owen Wijndal. “Dat had ik ook gezegd, dat als er ruimte voor was, ik hem zou laten spelen. Maar hij kan geen minuten maken bij Jong Ajax, dus hij is nog niet helemaal fit. Daarom hoop ik dat mensen ook snappen dat ik hem niet eerder heb gebracht.”

TIP: Eindigt RKC-Ajax in 1-3? Win 9,50 keer je inleg via Unibet!

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
356+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie