Schreuder passeert Blind en Klaassen: “Gaat om Ajax”

Foto: Schreuder passeert Blind en Klaassen: “Gaat om Ajax”

Het is een ongewoon beeld bij Ajax de laatste jaren: Daley Blind ontbreekt dinsdagavond in de basisformatie tegen Rangers FC. Trainer Alfred Schreuder erkent dat hij bewust kiest voor Owen Wijndal.

Voor de camera van RTL 7 gaf Schreuder tekst en uitleg. “Daley heeft tot nu toe alles gespeeld. Owen is weer goed fit aan het worden. Hij is een paar keer ingevallen en dat ging steeds beter. Ik vind het belangrijk dat hij ook op dit niveau een wedstrijd gaat spelen.”

Het is voor het eerst in 285 dagen dat Blind op de bank begint bij Ajax. Schreuder was op Ibrox Park duidelijk: “Ik heb hem uitgelegd waarom, dat blijft tussen ons. Ik vind het ook belangrijk voor het elftal en voor Owen dat hij speelminuten krijgt.”

Taylor voor Klaassen

Ook Kenneth Taylor mag starten. “Kenneth heeft de laatste weken niet veel gespeeld. In de eerste wedstrijd tegen Rangers hebben we ook met dit middenveld gespeeld. Steven (Berghuis, red.) kan ook goed op 10 de ruimtes vinden, denk ik. Ik verwacht dat Rangers naar voren komt en denk dat dit middenveld daar goed bij past.”

Davy Klaassen is het slachtoffer van die beslissing. “Het gaat om het team, het gaat om Ajax. Voor een trainer is dat niet moeilijk, je moet het goed uitleggen en je doet wat je denkt dat het beste is voor het team”, aldus de Ajax-trainer.

Ajax
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 november 2022 16:48.

Moet Blind zich zorgen maken?

  • Ja
  • Nee
249+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie