‘Room dichtbij terugkeer naar oude liefde’

Foto: ‘Room dichtbij terugkeer naar oude liefde’

Eloy Room moet de nieuwe doelman van Vitesse worden. De 34-jarige keeper staat zelf ook open voor een terugkeer naar Arnhem, maar voorlopig vormt het contract bij zijn huidige club Columbus Crew nog een probleem. De Amerikaanse club moet de doelman de transfervrije status geven om de deal te laten slagen.

Twijfels over Vaessen

Het afgelopen seizoen huurde Vitesse Kjell Scherpen van Brighton Hove & Albion, maar de doelman liet geen onuitwisbare indruk achter. Naar verluidt zou volgens Voetbal International RKC-doelman Etienne Vaessen in beeld zijn geweest als opvolger van Scherpen, maar beide partijen hadden teveel twijfels.

Daardoor verschoof de aandacht naar Room, die zelf ook graag wil terugkeren naar Nederland. De doelman heeft echter nog een doorlopend contract bij de MLS-club en strijkt een fors salaris op. Persoonlijk zou Room volgens het weekblad echter al rond zijn met Vitesse, waarbij de goalie bereidt is om flink in te leveren. Contractontbinding zou de deal dan ook in een stroomversnelling brengen.

De ervaren doelman is geen onbekende van Vitesse-trainer Philip Cocu, die ook al samenwerkte met Room bij PSV. “Dat hebben we natuurlijk halverwege het vorige seizoen ook al gedaan met Van Ginkel, Isimat-Mirin en Pröpper. Ervaring is belangrijk in mijn ogen. Daarmee kun je een goede basis vormen”, vertelt Cocu tegenover Voetbal International.

Is Room een aanwinst voor Vitesse?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
358+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie