RKC Europa in? “Vraag het me over een week of drie nog eens”

Foto: RKC Europa in? “Vraag het me over een week of drie nog eens”

Voor RKC is het tot dusver een droomseizoen. Onder aanvoering van coach Joseph Oosting kan de club vanavond bij een zege in Heerenveen naar de achtste plaats op de ranglijst stijgen.

Gaat RKC straks meedoen in de play-offs om Europees voetbal? “Vraag het me over een week of drie nog een keer”, lacht middenvelder Iliass Bel Hassani. “Ik snap het ook wel, ik heb ook geleerd voorzichtiger te zijn. Als ik negentien was, had ik nu ook geroepen dat we Europa in moesten. Het kan zo weer anders zijn, je moet daar mee uitkijken. Stiekem mag je best denken aan iets bijzonders, maar laten we eerst eens in de positie komen dat we echt een kans maken.”

Ervaringsdeskundige

Bel Hassani heeft al eens Europees voetbal mogen meemaken, dat smaakte uiteraard naar meer. “En ik kan je zeggen dat het bijzonder was. Het meest bijzondere is met Heracles (in de voorronden tegen Arouca, red.). Zaten Thomas Bruns en ik kotsend in de bus op dat steile bergweggetje in Portugal.”

“Als we echt in de buurt komen, zal ik die verhalen in de kleedkamer vertellen om ze te motiveren. Iets moois bereiken met een club waar dat niet normaal is, blijft je voor altijd bij. Europees, bekerfinales, promotie, ik heb het meegemaakt, maar op het plein in Almelo omdat we Europees voetbal haalden, dat is de mooiste herinnering”, aldus Bel Hassani tot slot.

Wint RKC in Heerenveen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat RKC de play offs om Europees voetbal halen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
41+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie