Real Madrid incasseert dreun in titelstrijd

Real Madrid heeft zondagmiddag averij opgelopen in de Spaanse titelstrijd. De Koninklijke ging op bezoek bij Real Mallorca met 1-0 ten onder.

Trainer Carlo Ancelotti kon op Mallorca geen beroep doen op doelman Thibaut Courtois en spits Karim Benzema. Zonder het duo speelde de Madrileense formatie een kleurloze eerste helft. De sterren uit de Spaanse hoofdstad schoten geen enkele keer op doel in de eerste 45 minuten.

Real Mallorca deed dat wel. Sterker nog: de thuisploeg nam zelfs de leiding. Na dertien minuten kopte Vedat Muriqi de 1-0 tegen de touwen. Pas na een uur schoot Real Madrid voor het eerst op doel, maar de toegekende strafschop werd gemist door Marco Asensio, die op doelman Predrag Rajkovic stuitte.

Gedurende de tweede helft voerde Real Madrid de druk op. De gelijkmaker bleef echter uit, waardoor de achterstand op koploper FC Barcelona vijf punten blijft. Voorlopig welteverstaan, aangezien de rivaal uit Catalonië later op de avond pas in actie komt tegen Sevilla.

Scoreverloop: 1-0 (13′) V. Muriqi