PSV-aanwinst zaait twijfel: “Ik mis iets”

Foto: PSV-aanwinst zaait twijfel: “Ik mis iets”

Ricardo Pepi kroonde zich zondag in de wedstrijd tegen FC Twente tot matchwinner voor PSV. De aanvaller kwam pas in de slotfase binnen de lijnen, maar zorgde er wel voor dat PSV uiteindelijk met 1-0 won. De Amerikaan moet het veelal doen met korte invalbeurten, maar is wel menigmaal trefzeker. Toch vraagt Marciano Vink zich af of de spits wel genoeg is om op termijn Luuk de Jong op te volgen.

Twijfels over PSV-aanwinst Pepi

Pepi moet het dit seizoen stellen met een reserverol achter de ongenaakbare De Jong. Toch heeft de jonge spits al meerdere keren weten te scoren als invaller, maar Kenneth Perez vraagt zich bij het ESPN-programma Dit was het Weekend af hoe lang de spits zich nog in de rol van supersub wil schikken. “Het is lastig om dat meerdere seizoenen te doen. Als je vanuit FC Groningen mag tekenen bij PSV, dan ben je blij. Dan kun je dit opbrengen, daar is hij denk ik ook wel professional genoeg voor.

De voetbalanalist is benieuwd hoe Pepi volgend seizoen met die situatie om zal gaan. “Je gaat straks een nieuw seizoen in en De Jong zal blijven als eerste spits. Ik denk dat PSV heel tevreden is over Pepi, maar Luuk de Jong is dit seizoen weergaloos. De vraag is voor hoe lang nog. Dat doorselecteren is het aller moeilijkste. Heeft Pepi het geduld?”

Vink kritisch op PSV-aanwinst Pepi

Vink acht het in ieder geval verstandig voor Pepi om ook komend seizoen nog in Eindhoven te blijven. “Ik denk dat hij al ontzettend veel geleerd heeft dit seizoen en een betere spits is, met het tempo waarin PSV gespeeld heeft.” Er zijn echter ook twijfels bij de oud-prof, die zich afvraagt of de spits wel het niveau aankan. “Ik weet niet hoe dicht bij hij bij De Jong is gekomen. Ik vind hem in een heleboel dingen ook nog best wel tekort schieten. Hij mocht één of twee keer in de basis beginnen, toen vond ik het niet echt bijzonder.”

Vink vreest dat Pepi niet goed genoeg is voor het Champions League-niveau. “Ik zie liever een Luuk de Jong-achtig type. Het voetbal-gedeelte vind ik bij hem nog niet top. Hij is wel een goalgetter, maar ik mis iets. Ik vind hem niet zo compleet. Ik weet niet of ik hem op Champions League-niveau goed genoeg vind.”

Is Pepi goed genoeg om Luuk de Jong op te volgen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
414+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:57
1+
‘Verrassende wending voor Roger Schmidt’
10:44
2+
Van de Ven baalt na nieuwe dreun: “Wil ik eigenlijk niet naar kijken”
10:27
27+
‘Ajax laat oog vallen op Zweedse middenvelder’
10:13
9+
Ten Hag doet boekje open over mislopen ‘supertransfer’: “Heeft het al bewezen”
10:00
99+
Geloof in Ajax: “We komen snel terug”
09:54
30+
‘Bom onder Conference League-finale’
09:39
5+
Oranje-international zaait vertwijfeling: “Is geen positie voor hem”
09:24
52+
‘Opvolger Vandaag Inside dient zich aan’
09:09
262+
Driessen loopt he-le-maal leeg over ‘Ajax-tafel’
08:52
162+
‘Xavi Simons betrokken in dubbeldeal’
08:33
46+
’70 miljoen-vervanger voor Antony’
08:17
53+
Frimpong reageert op Oranje-stelling: “Bondscoach moet maar beslissen”
08:00
388+
Pasveer hakt knoop door over Ajax-toekomst
23:31
54+
Chelsea dwarsboomt wederom CL plannen Tottenham
23:06
34+
Karsdorp gruwelijk in de fout, Koopmeiners verzorgt assist op Europese avond
22:52
290+
Zorgen om aanblijven FC Twente sterkhouder
22:11
98+
Feyenoord oefent tegen Benfica
21:23
442+
Theo Janssen blij met NEC supporters
20:55
1143+
‘Liverpool-leegloop dreigt voor Arne Slot’
20:21
68+
FC Twente maakt het bovenin weer ontzettend spannend
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie