Promotie blijft lonken voor De Graafschap en Eindhoven

Foto: Promotie blijft lonken voor De Graafschap en Eindhoven

De play-offs om promotie/degradatie zijn maandagavond afgetrapt op De Vijverberg. De Graafschap en FC Eindhoven hielden elkaar op een 1-1 gelijkspel.

De Graafschap snakt al jaren naar een terugkeer naar de Eredivisie. In 2020 werd de club promotie onthouden door een besluit van de KNVB, waar vorig seizoen meerdere kansen om te promoveren in rook opgingen. Dit seizoen mocht de formatie van interim-trainer Jan Vreman als nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie nog net deelnemen aan de play-offs.

Snelle Eindhovense voorsprong

FC Eindhoven draaide wel een topseizoen door als derde te eindigen in de KKD. Het elftal van Rob Penders begon dan ook met vertrouwen aan deze heenwedstrijd in de eerste ronde van de play-offs. Daarbij werd de bezoekende club ook nog eens geholpen door een handsbal van Jeffry Fortes, waardoor de bal al vroeg in de wedstrijd op de stip ging. Joey Sleegers faalde niet vanaf elf meter: 0-1.

De Graafschap bleef na de openingstreffer worstelen. De thuisploeg werd niet weggespeeld, maar had moeite om kansen te creëren tegen het goed georganiseerde Eindhoven. In de tweede helft leek de opdracht nóg lastiger te worden, ware het niet dat Jort van der Sande zich in buitenspelpositie bevond toen hij een schot tot doelpunt promoveerde door de bal nog net aan te raken.

Gelijkmaker

Het bleef op dat moment 0-1 in Doetinchem, waar De Graafschap zich daarna herpakte. Gesteund door de immer fanatieke achterban ontstonden er steeds meer mogelijkheden en ook de formatie van Vreman kreeg een strafschop vanwege een handsbal. Danzell Gravenberch besloot aan te leggen vanaf elf meter en ook de bonkige spits van De Superboeren trof doel: 1-1.

Kansen aan weerszijden leverden geen winnaar op. Zodoende moet de beslissing vallen in de returnwedstrijd in Eindhoven.

Scoreverloop: 0-1 (12′) Joey Sleegers (strafschop), 1-1 (73′) Danzell Gravenberch (strafschop)

TIP: Voorspel de returnwedstrijd via Circus en pak ook de €250 bonus!

Wie wint dit tweeluik?

  • De Graafschap
  • FC Eindhoven
42+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie