Eredivisie-terugkeer lonkt voor ‘volwassen’ FC Groningen

Foto: Eredivisie-terugkeer lonkt voor ‘volwassen’ FC Groningen

FC Groningen boekte zondag een relatief eenvoudige 0-3 overwinning op FC Eindhoven. Daardoor staat de Trots van het Noorden nu op plek vier in de Keuken Kampioen Divisie en nadert het langzamerhand plaats twee op de ranglijst. Laros Duarte was de grote man met twee doelpunten en trainer Dick Lukkien ziet dat de middenvelder eigenlijk te goed is voor het niveau van de KKD.

FC Groningen wint eenvoudig van Eindhoven dankzij imponerende Duarte

Duarte verkeert in uitstekende vorm en vertelde tegenover RTV Noord blij te zijn dat hij de lijn van voor de winterstop heeft door kunnen trekken. “Als je terugkomt van de Afrika Cup, dan wil je doorgaan met de lijn van voor de winterstop. Ik heb vertrouwen in mijzelf, in wat wij als team doen. Als iedereen zijn taken uitvoert, dan is er ruimte om wat extra’s te geven. Plek twee is steeds meer binnen handbereik. Als we zo doorgaan, dan kunnen we wat moois bereiken dit seizoen.”

Lukkien is van mening dat zijn middenvelder eigenlijk te goed is voor het huidige niveau waarop Groningen acteert. “Hij heeft een goed schot, kan dribbelen, drijven en passen. Hij maakte een mooi doelpunt, dreigde even naar buiten, ging naar binnen en schoot. Laros heeft steeds meer geloof in zijn eigen lichaam en dan is hij gewoon te goed voor dit niveau.”

Volwassen Groningen blijft jagen

De oefenmeester zag dat zijn ploeg een zeer volwassen wedstrijd speelden en daardoor relatief makkelijk won. “FC Eindhoven is stug en krijgt weinig goals tegen. Maar we zijn geduldig gebleven en hebben niets weggegeven. We hebben een eenvoudige 3-0 geboekt en zijn op weg naar volwassenheid. Na rust kwamen we nog moeizaam de kleedkamer uit en waren wat zoekende, maar kregen daarna de controle terug.”

Ook doelman Hidde Jurjus heeft vertrouwen erin dat Groningen op een promotieplek kan eindigen. “Door het matige begin staan we op achterstand, maar we gaan jagen! Ik vind ons stabiel en goed, maar dat zijn die anderen ook, dus het gaat nog spannend worden. We hebben een geweldige reeks neergezet en moeten dit blijven doen.”

Zie jij Groningen bij de eerste twee eindigen?

  • Ja
  • Nee
576+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie