Roda JC wint KKD-topper in Tilburg

Roda JC Kerkrade heeft de titelstrijd in de Keuken Kampioen Divisie weer spannend gemaakt. De achtervolger rekende vrijdagavond af met koploper Willem II: 2-3.

Achtervolger Roda loopt in op Willem II

Willem II en Roda JC begonnen de avond als nummers één en twee van de Keuken Kampioen Divisie. Het verschil bedroeg zeven punten in Tilburgs voordeel. De druk lag daarmee bij de bezoekers uit Kerkrade, die goed uit de startblokken schoten. Al in de negende minuut wist Enrique Pena Zauner zijn team aan een 0-1 voorsprong te helpen.

In een tijdsbestek van amper een kwartier wist Willem II de wedstrijd naar eigen hand te zetten. Jeredy Hilterman en Erik Schouten zorgden voor een 2-1 voorsprong na 22 minuten spelen. Roda leek daarmee de genadeklap te incasseren, maar de achtervolger wist uit datzelfde vaatje te tappen. Vaclav Sejk en Lennard Daneels zorgden voor een 2-3 zege voor de Limburgers.

ADO profiteert niet

ADO Den Haag heeft nagelaten om de marge met Roda JC beperkt te houden. Henk Veerman zorgde in de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht weliswaar voor een 1-0 voorsprong, maar Mart Remans en Dailon Rocha Livramento lieten de wedstrijd in de residentiestad kantelen. Pas in blessuretijd redde Alex Schalk een punt voor de thuisploeg.

Averij voor Groningen en Cambuur

FC Groningen en SC Cambuur hebben eveneens averij opgelopen. De Trots van het Noorden bleef in de eigen Euroborg steken op een 0-0 gelijkspel tegen Helmond Sport, waar de Leeuwarders op bezoek bij FC Emmen zelfs een 2-0 nederlaag incasseerden. Maikel Kieftenbeld en Joey Konings maakten het verschil in Drenthe.

De Graafschap, dat eveneens meedraait in de subtop van de KKD, wist daarentegen wel te winnen. De Achterhoekers boekten een 2-0 overwinning op FC Den Bosch. Jeffry Fortes en Mimoun Mahi toonden zich trefzeker.

Overige uitslag: VVV-Venlo – FC Eindhoven 2-2

Gaat de titelstrijd nog spannend worden?