Perez snijdt ‘gevoelig’ onderwerp aan: ‘Moet Ajax hem dat wel aan doen?’

Foto: Perez snijdt ‘gevoelig’ onderwerp aan: ‘Moet Ajax hem dat wel aan doen?’

Kenneth Perez heeft zijn twijfels over het aanstellen van John van ‘t Schip als hoofdtrainer van Ajax. De oefenmeester verloor nog recentelijk zijn vrouw Daniëlle, die op 55-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van endeldarmkanker. Perez is bang dat Van ‘t Schip nog een terugval gaat krijgen in het rouwproces.

Mogelijke terugslag Van ‘t Schip

In het ESPN-programma Voetbalpraat gaat Perez daar verder op in. “Dit is best wel een gevoelig onderwerp denk ik, maar ik zat te denken, Van ‘t Schip is vandaag aangesteld. Een zware baan in de Nederlandse voetballerij. Ik snap heel goed dat hij dit wil en ‘ja’ zegt, maar ik vraag me echt af of de leiding van zo’n club hem dit eigenlijk moet aandoen, na zo’n groot verlies dat hij net geleden heeft?”

Volgens Perez is er een kans dat het Van ‘t Schip een terugslag gaat krijgen. “Je hoort vaak van mensen die zo een dierbare hebben verloren dat een terugval misschien wel later komt. Is dat goed te combineren met zo’n belangrijke baan, waar iedereen elke dag wat van je wil? Moet de leiding van Ajax hem dit aandoen?”

Drukke baan voor Van ‘t Schip

Ook Algemeen Dagblad-journalist Maarten Wijffels erkent de uitspraken van Perez. “Hij doet het vanuit liefde voor Ajax en zijn vrouw staat erachter, maar je weet niet wat er gaat komen. Straks is het half januari en hij zegt: Ik voel dat ik er even twee weken uit moet. Dat zou vanuit zijn situatie volkomen begrijpelijk zijn, maar je hebt wel ‘ja’ gezegd tegen een baan die 24/7 is met alle druk en alles eromheen.”

Van ‘t Schip kondigde al wel aan dat hij de wedstrijd tegen PEC Zwolle moet missen vanwege een bruiloft van zijn zoon in Australië, maar volgens Perez is dat geen probleem. “Normaal is een trainer 365 dagen bij de club, dan mis je heel vaak van dit soort mooie dingen in familiaire sfeer. Maar in dit geval snap ik ook dat de club niet zegt: Als je het doet kun je niet naar de bruiloft van je zoon.”

Volgens Voetbal International-journalist Martijn Krabbendam gaat de aanstelling van Van ‘t Schip geen problemen opleveren voor Ajax. “Hij komt op mij over als een rustige, bedachtzame trainer die ook gewerkt heeft terwijl zijn vrouw ernstig ziek was. Je weet het van tevoren nooit, maar hij is wel zo volwassen dat hij dit kan beslissen. En als hij denkt dat het kan, dan kan het toch?”

Denk jij dat Ajax een goede keuze heeft gemaakt met Van ‘t Schip?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
235+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie