‘Oranje-debutant’ niet verrast: ‘Wist dat er een aantal blessures waren’

Foto: ‘Oranje-debutant’ niet verrast: ‘Wist dat er een aantal blessures waren’

Bart Verbruggen was vrijdag mogelijk wel de grootste verrassing in de voorselectie van Oranje. De pas twintigjarige Verbruggen brak dit seizoen door bij het Belgische RSC Anderlecht en hoort tot de vijf keepers die kans maken op een definitieve uitverkiezing. Verbruggen hoopt dat hij de kans krijgt van bondscoach Ronald Koeman om zich te bewijzen.

“Ik ben niet echt verbaasd dat ik erbij zit, maar wel dat het zo snel gaat”, vertelt Verbruggen in gesprek met de NOS. De doelman is ongetwijfeld de meest verrassende naam in de 37-koppige selectie van Koeman, maar Verbruggen snapt dat de bondscoach hem in de voorselectie heeft opgenomen. “Als je bij Anderlecht goed speelt, weet je dat je vroeg of laat in aanmerking komt. Maar alsnog is het wel eerder van verwacht.”

Geblesseerde doelmannen

Verbruggen putte mede zijn hoop uit een aantal blessures bij een aantal andere Oranje-kandidaten, waarmee hij leek te doelen op Justin Bijlow en Andries Noppert, die momenteel revaliderend zijn bij Feyenoord en SC Heerenveen. “Je wist dat er een aantal blessures waren, dus ik zou liegen als ik zeg dat ik rond 13.00 uur, toen de selectie bekend gemaakt zou worden, niet vaak de internetpagina refreshte.”

Dat zijn naam bij de voorselectie stond noemt Verbruggen een fantastisch moment. “Toen zag ik mijn naam ertussen staan, dat maakte me superblij en trots. Als kleine jongen droom je van het Nederlands elftal, dus dit is een goede stap in die richting. Ik ga mijn uiterste best doen om ze te overtuigen daar in Zeist.” Toch is het nog allerminst zeker of Verbruggen er daadwerkelijk bij zit, maar de doelman zegt het rustig af te wachten. “Ik heb bondscoach Ronald Koeman nog niet gesproken. Het is ook mijn eerste keer natuurlijk, geen idee hoe het allemaal werkt.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 maart 2023 19:20.

Moet Verbruggen tot de definitieve selectie horen?

  • Ja
  • Nee
45+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie