Mossou haalt keihard uit: ‘Hij is een schandvlek in het voetbal’

Foto: Mossou haalt keihard uit: ‘Hij is een schandvlek in het voetbal’

Sjoerd Mossou heeft in zijn nieuwe column voor het Algemeen Dagblad bikkelhard uitgehaald naar José Mourinho, die zich na de verloren Europa League-finale tegen Sevilla volledig liet gaan in de richting van scheidsrechter Anthony Taylor. Mede daardoor werd de leidsman later op het vliegveld belaagd door boze AS Roma-fans.

Mossou noemt Mourinho ‘een treurige aso, een man zonder waardigheid’

Over het beeld van Mourinho die Taylor na afloop ‘een absolute digrace’ noemt, zegt Mossou: “Hier liep een treurige aso in een betonnen stukje niemandsland, schreeuwend als een eenzame malloot. Een man zonder waardigheid. Ooit een zelfbenoemde winnaar, nu ontmaskerd als een loser in de puurste zin van het woord.”

“Hoe lang tolereert het voetbal deze schandvlek nog – en met hem zijn volgelingen? Wanneer durven de KNVB, de UEFA of de FIFA eindelijk het wangedrag van spelers en trainers eens snoeihard te bestraffen? Complete protocollen zijn opgesteld om supporters en clubs te beboeten. Elk bekertje, elke fakkel, elk spreekkoor wordt bestraft – en prima, het is hard nodig. Maar het is onvoorstelbaar hoe achteloos het voetbal zijn imago laat bevuilen door de hoofdrolspelers zelf.”

‘Wanstaltig’

“De Nederlandse bekerfinale laatst, met al zijn absurde gedragingen op het veld: het leidde tot geen enkele noemenswaardige boete of schorsing. De Europa League-finale van woensdag was minstens zo wanstaltig, in al zijn normloosheid, met al zijn gejank en gejammer”, aldus Mossou tot slot.

Eens met Mossou?

  • Ja
  • Nee
760+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie