Luuk de Jong stopt als international

Foto: Luuk de Jong stopt als international

Luuk de Jong hangt zijn interlandvoetbalschoenen per direct aan de wilgen, zo maakt de goalgetter van PSV zelf bekend op zijn account op het sociale medium Twitter. We zullen de spits dus niet meer aan het werk zien bij het Nederlands elftal.

Op Twitter schrijft De Jong: “Ik stop per direct als international. Het is een eer geweest. Bedankt voor alle herinneringen, Oranje.” De PSV’er kwam in totaal 39 keer in actie voor het Nederlands elftal en hij maakte acht doelpunten. Op 9 februari 2011 maakte hij zijn debuut voor ‘de vaderlandse trots’ en op 9 december 2022 speelde hij zijn laatste interland voor Oranje. Op het wereldkampioenschap in Qatar kwam hij als wisselspeler binnen de lijnen tegen Argentinië (verlies na strafschoppen).

Voetbal International schrijft over de beslissing van de kopsterke nummer 9: “De Jong maakte naast het WK in Qatar ook het EK van 2021 en het EK van 2012 mee. Hij gaat niet proberen om ook het EK van 2024 in Duitsland te halen. De Jong gaat zich volledig op zijn clubcarrière richten en stopt bij het Nederlands elftal.”

Op de website van zijn werkgever PSV wijdt De Jong wat meer woorden aan zijn afscheid: “Het was altijd een eer voor mij deel uit te maken van het Nederlands elftal. Maar voor mij voelt dit nu als het juiste moment om deze beslissing te nemen, omdat Nederland deze maand aan een nieuwe kwalificatiereeks voor het EK in Duitsland begint. Ik wil me de komende jaren volledig kunnen focussen op PSV.”

Snap jij De Jong?

  • Ik wel
  • Ik niet
293+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie