Lukkien houdt moed: “Tik op de kin, maar dit tweeluik is nog niet gespeeld”

Foto: Lukkien houdt moed: “Tik op de kin, maar dit tweeluik is nog niet gespeeld”

FC Emmen leed dinsdagavond een gevoelige 2-0 nederlaag tegen Almere City. Daardoor staat de ploeg van Dick Lukkien voor een loodzware opgave om zich nog te handhaven in de Eredivisie. Toch houdt de naar FC Groningen vertrekkende oefenmeester de moed erin.

Teleurgestelde Lukkien

Lukkien vertelde na afloop tegenover de media teleurgesteld te zijn in zijn ploeg. “Almere was beter dan wij, zo eerlijk moet je zijn. We hadden de wedstrijd na rust redelijk onder controle, maar die penalty zette de boel een beetje op zijn kop. We hebben nog wel wat kansen gehad op een aansluitingstreffer, maar er zat bij hen net iets meer gif en vuur in dan bij ons.”

De oefenmeester baalt van de getoonde mentaliteit van zijn ploeg, maar stelde ook dat de knop snel om moet worden gezet. “Ik ben teleurgesteld in wat wij hebben gedaan, ik ben daar zelf ook onderdeel van. Alleen: er is geen tijd om te rouwen. Er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal. Zij hebben een mooie uitgangspositie verworven, maar ik zeg je: dit tweeluik is nog niet gespeeld.”

Thuisvoordeel Emmen?

Volgens Lukkien heeft Almere de eerst tik uitgedeeld, maar de vertrekkende blijft strijdbaar. “Dit is een tik op de kin. Dan ga je even neer, acht tellen, maar dan sta je weer op. Nu is het zaak om richting zondag de accu weer volledig op te laden. En goed na te denken hoe we dat gaan doen en met wie we dat gaan doen. Daar hebben we vijf dagen voor, dat scheelt. Het is een thuiswedstrijd, dat scheelt ook. We zijn teleurgesteld, maar we moeten ons nu klaarmaken.”

Denk jij dat Emmen het nog red?

  • Ja
  • Nee
114+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie