Kopzorgen voor Slot: “Wie moet Wieffer dan vervangen?”

Foto: Kopzorgen voor Slot: “Wie moet Wieffer dan vervangen?”

Feyenoord kent een allerminst soepele voorbereiding in aanloop naar de Europa League-confrontatie met AS Roma. De ziekenboeg van de Rotterdammers begint langzamerhand behoorlijk vol te stromen. Trainer Arne Slot ziet dat hij nog altijd een representatief basiselftal kan opstellen, maar stelt dat het in de breedte steeds minder wordt.

Personele problemen voor Feyenoord

“De tweede seizoenshelft missen we al heel veel spelers”, vertelt Slot op de persconferentie over de vele absenties binnen zijn selectie die hij niet als excuus wil gebruiken. “De jongens die er dan wel zijn, krijgen twee dingen voor elkaar. Eén, dat ze ongelooflijk hard werken, nadat ze elke keer na drie dagen weer moeten spelen. Twee, dat ze van achteruit het elke tegenstander heel erg moeilijk maken.”

Slot wijzigt zijn speelplan echter niet en vindt het mooi om te zien dat andere spelers die vaak op de bank zitten dat ook goed oppakken. “Ik vind het juist heel mooi als je afgelopen zondag ook weer kijkt. Of je nu Trauner of Beelen ziet staan, je ziet geen enkele verandering. Thomas speelt ook gewoon mee. Dat is heel mooi voor die jongens die de kans krijgen om zich nu te laten zien.”

Schaarse bank voor Slot

Desondanks zegt de oefenmeester wel de nodige zorgen te hebben. “Over de langere termijn bekeken zou ik liegen als ik zou zeggen dat ik me geen zorgen maak. Want ik haalde Thomas Beelen er afgelopen wedstrijd na zeventig minuten niet uit omdat ik hem slecht vond, maar wel omdat ik hem de hele tijd zag rekken. Als ik dat morgen weer moet doen, dan zou Mats Wieffer daar naar toe kunnen of een jeugdspeler zijn debuut kunnen maken. Maar wie heb ik dan nog op de bank zitten als verdedigende middenvelder? Kortom: ook weer kijkend naar zondag en daarna weer, ja… begint dat langzamerhand wel een zorg te worden.”

Feyenoord moet het tegen AS Roma in ieder geval stellen zonder Justin Bijlow, Thomas van den Belt, Gernot Trauner en Gjivai Zechiël en Quiten Timber. Daarnaast lijkt ook Lutsharel Geertruida het duel niet te gaan halen en staat er ook nog een vraagteken achter de naam van Santiago Giménez.”

Later vandaag lees je op SoccerNews.nl nog een uitgebreide voorbeschouwing op de Europa League-ontmoeting tussen Feyenoord en AS Roma door onze Feyenoord-watcher Eimert Pruis.

Gaat Feyenoord door in de Europa League?

  • Ja
  • Nee
541+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie