‘Kooplustig Chelsea zorgt voor nieuwe UEFA-regelgeving’

Foto: ‘Kooplustig Chelsea zorgt voor nieuwe UEFA-regelgeving’

Chelsea gaf dit seizoen al meer dan een half miljard euro uit aan de komst van nieuwe spelers. Deze transferperiode staat de teller ook alweer in totaal op 180 miljoen euro en de koopwoede lijkt nog steeds niet gestild. Het koopgedrag heeft echter de alarmbellen doen rinkelen bij de UEFA die bezig is om de Financial Fair Play-reglementen aan te passen.

Mykhailo Mudryk, David Datro Fofana, Andrey Santos, Benoit Badiashile en Noni Madueke kwamen allen deze transferperiode naar Stamford Brigde. Mudryk koste Chelsea maar liefst honderd miljoen, maar geld lijkt geen probleem voor de nieuwe steenrijke eigenaar Todd Boehly.

De Londenaren hebben echter de regels van de Financial Fair Play slim weten te omzeilen door langdurige contracten aan te gaan met de nieuwe aanwinsten. Zo worden de afkoopsommen over meerdere jaren uitgesmeerd en wegen deze minder per jaar.

Nieuwe contractduur

De FIFA schrijft wettelijk voor dat contracten van spelers eigenlijk maar maximaal vijf jaar mogen duren, behalve als het langer mag volgens de wet van het land van de club waar de speler naartoe gaat. Gezien Engeland geen restricties daarvoor heeft houdt Chelsea zich gewoon aan de regels. Volgens The Times wil de UEFA echter ingrijpen en de regels veranderen. Daarbij zet de wereldvoetbalbond vanaf komende zomer in op een gezamenlijke regel, waarbij de contractduur overal maximaal vijf jaar is.

Is het goed dat de UEFA de contractduur aan wil passen?

  • Ja, daar wordt het eerlijker van
  • Nee, clubs moeten dat zelf kunnen bepalen
140+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie