Cole Palmer maakt indruk: “Dat is écht heel veel”

Foto: Cole Palmer maakt indruk: “Dat is écht heel veel”

Cole Palmer scoort dit seizoen aan de lopende band bij Chelsea, dat het niet eens zo goed doet in de Premier League. Ruud Gullit is onder de indruk geraakt van de jonge international van Engeland, die Manchester City gedag zei en naar Stamford Bridge transfereerde. Een goede keuze, aldus de éénmalige winnaar van de Gouden Bal.

‘Manchester City heeft geen spijt van vertrek Cole Palmer’

Bij Ziggo Sport zei Gullit voorafgaand aan de FA Cup-halve finale tussen Chelsea en City: “Het was een goede beslissing van beide partijen. Manchester City heeft er 45 miljoen voor gekregen, toch? Hij wilde niet afwachten en gewoon voetballen. En terecht, dat begrijp ik. Bij Chelsea heeft hij zich kunnen ontwikkelen en speelt hij elke week.”

Hij denkt niet dat men in het Etihad Stadium nu spijt heeft: “Nee, want ze kunnen hem nog steeds die minuten niet geven. Moet je Kevin De Bruyne dan elke week op de bank zetten? Of ga je Phil Foden vervangen? Voor Palmer is het een goede beslissing. Hij had geen geduld, maar wel gelijk. Maar nu is toch iedereen blij?”

Geweldige cijfers

En bondscoach Gareth Southgate heeft precies datzelfde probleem: “Hoe ga je het daar doen? Het is een geweldige speler, echt. Hij heeft een vrije rol bij Chelsea, en die vult hij geweldig in.” Palmer maakte dit seizoen al 25 doelpunten en gaf daarnaast 13 assists: “Dat is veel hoor, dat is echt heel veel. Hij heeft een fluwelen techniek en hij scoorde tegen Everton geweldige goals. Het is heerlijk om naar te kijken.”

Nathan Aké bewandelde in het verleden de omgekeerde weg: “Precies hetzelfde. Hij speelde ook weinig en ging weg. Bij City was het in het begin af en aan, en nu is het een belangrijke speler. Je moet soms je hart volgen als speler.”

Goede speler?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
46+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie