Voorbeschouwing: Kan Chelsea verrassen tegen Manchester City in de halve finale van de FA Cup?

Foto: Voorbeschouwing: Kan Chelsea verrassen tegen Manchester City in de halve finale van de FA Cup?

Manchester City heeft de aspiraties voor een nieuwe treble moeten laten varen na de uitschakeling in de Champions League. De club blijft echter nog altijd in de race voor prijzen in de Premier League en de FA Cup, waardoor er nog genoeg prijzen te winnen zijn dit seizoen. In de halve finale van de beker is Chelsea de tegenstander. Voor The Blues is de beker de enige kans op eremetaal dit seizoen. Welke club zal zich plaatsen voor de finale van de Engelse beker? Hier vind je enkele wedtips voor deze wedstrijd en relevante informatie over beide teams.

Wembley

FA Cup

20 april 2024

18:15

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 20 april 2024 18:23.

Manchester City: teaminfo en vorm

Afgelopen woensdag werd Manchester City uitgeschakeld in de Champions League. Het team, dat vorig seizoen triomfeerde in de competitie voor de ‘cup met de grote oren’, stond tegenover Real Madrid in de kwartfinale. De eerste ontmoeting eindigde na een spectaculaire wedstrijd in 3-3. Thuis had City de mogelijkheid om de klus te klaren tegen de Spanjaarden. Real Madrid nam snel de leiding in Manchester en probeerde deze voorsprong te verdedigen. Kevin De Bruyne bracht The Citizens weer op gelijke hoogte, waardoor het na de reguliere speeltijd 1-1 stond en er een verlenging volgde.

In deze verlenging slaagden beide teams er niet in om tot scoren te komen, waardoor er strafschoppen moesten worden genomen. City begon sterk toen Ederson de eerste penalty van Real Madrid wist te stoppen. Daarna liep het echter mis voor de ploeg van Guardiola. De strafschoppen van Bernardo Silva en Mateo Kovačić werden gekeerd door Andriy Lunin. Aangezien de overige vier strafschoppen wel werden benut door De Koninklijke, plaatste Real Madrid zich uiteindelijk voor de halve finale van de Champions League, ten koste van Manchester City.

Eerder in dit seizoen heeft Manchester City al de Europese Supercup en het WK voor clubteams weten te winnen. Nu de club uitgeschakeld is in de Champions League, blijven de Premier League en de FA Cup als enige kansen op prijzen over. In de Engelse competitie staat de club er uitstekend voor. Met nog zes speelrondes te gaan staat City aan de top van het klassement. Het kampioenschap ligt volledig binnen handbereik voor het team van Guardiola. In de FA Cup staat Chelsea als tegenstander op het programma.

Tijdens de eerste drie bekerrondes heeft Manchester City overtuigende overwinningen behaald op Huddersfield Town (5-0), Tottenham Hotspur (0-1) en Luton Town (2-6). In de kwartfinale stond City tegenover een zware tegenstander, Newcastle. The Magpies bleken geen partij voor City. Door een treffer van Silva en een eigen doelpunt van Sven Botman wist de club uit Manchester zich te plaatsen voor de halve finale van de Engelse beker.

Meer dan 2,5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Chelsea: teaminfo en vorm

Voor Chelsea vormt de FA Cup de laatste kans op het behalen van eremetaal. Mauricio Pochettino zou met deze beker het seizoen van de club kunnen redden. Dit seizoen was Chelsea niet actief in Europa en in februari verloor de club de finale van de Carabao Cup van Liverpool. In de Premier League is Chelsea uitgesloten van de titelrace en staat het momenteel op de negende plaats. Om volgend seizoen weer Europees actief te zijn, zal de club alle zeilen moeten bijzetten. De snelste route naar Europees voetbal volgende jaargang is het winnen van de FA Cup.

In de competitie heeft Chelsea een teleurstellend seizoen achter de rug. Het team schommelt al het gehele seizoen rondom de tiende plaats van de Premier League. Sinds februari laat Chelsea echter een verbetering zien, waarbij de club in de laatste acht competitiewedstrijden ongeslagen bleef. In deze periode werden vier gelijke spelen en vier overwinningen behaald.

Afgelopen maandagavond stond Chelsea tegenover Everton in een Premier League-wedstrijd. Cole Palmer, die deze zomer overkwam van tegenstander Manchester City, was de ster van de avond. De Engelsman leverde een buitengewone prestatie door maar liefst vier doelpunten te maken. Palmer voltooide een perfecte hattrick, waarbij hij scoorde met zowel zijn linker- als rechtervoet, en ook nog eens met het hoofd. Het duel tegen Everton eindigde uiteindelijk in een overtuigende 6-0 overwinning voor Chelsea.

In de eerdere rondes van de FA Cup heeft Chelsea het niet makkelijk gehad. In de vierde ronde speelde het team eerst gelijk tegen Aston Villa, waardoor er een replay nodig was. Deze tweede wedstrijd werd met 1-3 gewonnen door The Blues. Vervolgens versloeg de club Leeds United met 3-2 in de vijfde ronde. In de kwartfinale was Leicester City de tegenstander, waarbij Chelsea een 4-2 overwinning behaalde.

Cole Palmer scoort

Vorige ontmoetingen

In de huidige Premier League-campagne hebben de clubs elkaar al tweemaal ontmoet. Beide wedstrijden eindigden in een gelijkspel. In Londen eindigde het in een spectaculaire 4-4, terwijl het in Manchester bij een 1-1 bleef. Historisch gezien heeft Manchester City de afgelopen jaren een aanzienlijk sterkere reputatie dan Chelsea. De laatste overwinning van The Blues op City dateert van 2021.

Wedtip Manchester City – Chelsea

Manchester City heeft afgelopen woensdag 120 minuten lang gestreden tegen Real Madrid. Als gevolg daarvan lijken niet alle spelers volledig uitgerust aan het duel tegen Chelsea te kunnen beginnen. Het team uit Londen heeft echter de kans gehad om zich goed voor te bereiden op deze confrontatie. Vanwege het drukke speelschema van City lijken beide teams goed aan elkaar gewaagd te zijn in de halve finale van de FA Cup. Tip: wedden op ‘Gelijkspel’, in reguliere speeltijd, met een odd van 4.40 bij Unibet.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie