‘Karlsson laat AZ-vertrek links liggen’

Foto: ‘Karlsson laat AZ-vertrek links liggen’

Jesper Karlsson verkeert de laatste weken in grootse vorm bij AZ. De Zweed kende een moeizaam begin van het seizoen door afketsende transfermogelijkheden en langdurig blessureleed. De buitenspeler heeft zicht gedurende het seizoen weten te herpakken en lijkt nu echt weer helemaal terug te zijn op zijn beste niveau. Aan een zomertransfer wil Karlsson voorlopig dan ook nog niet denken.

Karlsson op dreef

Karlsson etaleerde zijn goede vorm onder meer in de Europa League-wedstrijden tegen Lazio. In Italië was de Zweed tweemaal aangever in de 1-2 overwinning en in Alkmaar verscheen Karlsson ook op het scorebord als doelpuntenmaker. Daarnaast gaf de aanvaller opnieuw een assist. Ook tegen FC Groningen zorgde Karlsson voor het winnende doelpunt.

In gesprek met Voetbal International geeft Karlsson aan dat hij geduldig is gebleven nadat hij lange tijd moest toekijken vanaf de zijlijn. “Ik weet van mezelf dat ik elke dag hard werk om dit soort momenten eruit te laten komen. In mindere periodes moet je focussen en blijven vertrouwen dat het goed komt.” De aanvaller stelt dat de omgeving bij AZ daarin ook helpt. “Bij AZ heerst een sfeer waarin iedereen elkaar in zijn kracht probeert te krijgen. Ook dat helpt. Ik heb het niet alleen gedaan. Het hele team stuwt elkaar omhoog.”

Zomertransfer op komst?

Afgelopen zomer kon de buitenspeler een transfer maken naar onder meer Celta de Vigo en Bournemouth, maar AZ hield een vertrek tegen. Dat Karlsson niet mocht vertrekken deed de Zweed wel even pijn, maar de aanvaller wist de knop om te zetten. “Hoewel ik destijds even boos was, toonde de clubleiding begrip en hebben ze me omarmd. Dat is volgens mij niet vanzelfsprekend. Vandaar ook dat ik nu echt niet denk aan komende zomer. Er is nog zoveel moois om voor te strijden dit seizoen. Daar wil ik geen afleiding bij hebben.”

Moet AZ Karlsson komende zomer wel laten gaan?

  • Ja, tegen een juist bedrag
  • Nee, proberen te houden
456+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie