Juventus vs Inter: alles staat op het spel

Foto: Juventus vs Inter: alles staat op het spel

In Italië is het bloedheet aan het worden bovenaan. Juventus heeft zich op haast miraculeuze wijze terug in stelling gebracht om mee te doen voor de titel, ook al zal het nog meer mirakels nodig hebben om hem effectief binnen te halen. Het lijkt alleszins hoogst onwaarschijnlijk op dit moment. Inter daarentegen kan bij winst tegen De Oude Dame opnieuw op drie punten komen van AC Milan. Inter stond lang op kop, maar het slordige puntenverlies brak hen zuur op en het is nu op achtervolgen aangewezen. 

Juventus: Allegri op post 

Je moet het Allegri nageven: het is een uitstekende coach. Toen hij een elftal met veel meer kwaliteit onder zijn vleugels had bij Juventus won hij jaar na jaar het kampioenschap. Nu hij een verloederd en in alle opzichten matig, al moet je dat met een korrel zout nemen, elftal heeft overgenomen, doet hij het eigenlijk schitterend. Het verloor in de serie A niet meer sinds 27 november! De grote menigte lijkt dat niet echt te beseffen omdat Juventus geen wereldtoppers meer huisvest en ook in de Champions League is uitgeschakeld, maar in de competitie gaat het eigenlijk voortreffelijk de jongste maanden.


Allegri heeft dus de mateloos zwakke start om weten te buigen in een geweldige reeks en op dit moment lijkt Juventus bijna onklopbaar. Dat zijn ze niet, maar zo lijkt het wel in de Serie A, en dat kan het nog wel eens heel spannend maken bovenaan. Zowel Milan, Napoli als Inter laten meer punten liggen dan hun lief is en dat gaf Juventus de mogelijkheid om zeer sluw en onopgemerkt naar boven te kruipen. Als het echter wint van Inter, springt De Oude Dame gewoon over Inter heen. Vier punten verwijderd van Napoli en zeven van Milan is geen gemakkelijke opdracht, maar zeker niet onmogelijk. 

Inter: dringend herpakken 

Inzaghi heeft schitterende dingen gedaan met Inter dit seizoen en leek heel even uit te lopen op de rest, zo ergens rond speeldag twintig, maar niets bleek minder waar. Dom puntenverlies en moeilijke wedstrijden zorgden ervoor dat ze stilletjes bijgebeend werden door Milan en Napoli, en nu zelfs Juventus. Op een gegeven moment stond Juventus meer dan vijftien punten achter, wat toch veelzeggend is. Het zou helemaal een drama zijn moest Juventus nu tijdelijk derde worden, ook al heeft Inter dan nog een wedstrijd te spelen. 


Al het harde werk dat Inzaghi deze zomer geleverd heeft en het goeie voetbal dat deze ploeg de laatste maanden gebracht heeft, zou teniet worden gedaan.
Maar het moet gezegd worden: het is niet meer zo sprankelend als in het begin van het seizoen. Een gelijkspel tegen Fiorentina, dat eigenlijk de betere ploeg was, een gelijkspel tegen Torino en Genoa, verliezen tegen Sassuolo en Milan… Dat zijn geen al te beste resultaten voor een ploeg die de ambitie heeft kampioen te spelen. Gelukkig voor hen laten de rechtstreekse tegenstanders ook steken vallen, maar dat blijft ook niet duren. Op dit moment heeft Milan de beste kaarten, maar het zal vooral een kwestie zijn van doorzettingsvermogen. Wie kan er dit gevecht het langste volhouden? 

Wedtip: weinig goals 

Aangezien zowel Inter als Juventus twee ploegen zijn die eerder vanuit een bepaalde zekerheid achteraan spelen dan een mogelijkheid vooraan, wordt er een vrij gesloten wedstrijd verwacht. Ze missen ook langs beide kanten sleutelspelers die het verschil kunnen maken. Tel daar nog eens de druk bij op die deze wedstrijd bevat, en je kan je inbeelden dat het een moeilijke wedstrijd wordt om te scoren. Dat er minder dan 2,5 goals vallen, staat nu op een odd van 1,90. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Maakt Juventus nog een kans op de titel?

  • Er is nog een waterkansje
  • Nee, geen kans meer
7+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie