Jahanbakhsh spreekt klare taal na Iran-ophef

Foto: Jahanbakhsh spreekt klare taal na Iran-ophef

Het is bijzonder onrustig in Iran. Er werd zelfs gesproken over WK-uitsluiting voor het land, maar Alireza Jahanbakhsh zegt zich louter op het voetbal te focussen.

In Iran ontstond een gigantische ophef door de dood van de 22-jarige Mahsa Amini. Zij werd gearresteerd vanwege het overtreding van de strenge kledingvoorschriften. Ook de voetballers van de Iraanse voetbalploeg, waaronder Feyenoord-aanvaller Alireza Jahanbakhsh, bemoeiden zich met deze kwestie door de shirts tijdens het volkslied te bedekken middels jas zonder logo.

Jahanbakhsh kreeg donderdag vragen over de onrust in Iran. De Feyenoorder wilde zich niet inhoudelijk uitspreken: “We zijn hier met een taak en onze taak is voetballen. We zijn in Qatar om te voetballen, daar ligt onze focus op. Ik zou een ander antwoord geven op de vraag waarom ik hier ben als ik geen voetballer zou zijn. Maar als kind droomde ik er al van om voor de nationale ploeg te spelen. Ik weet zeker dat dit voor iedereen in de selectie geldt.”

In de Iraanse competitie zouden verschillende spelers weigeren om te juichen. Is Jahanbakhsh dat wel van plan tijdens het WK? “Dat is iets persoonlijks, iedereen moet dat voor zichzelf beslissen. Natuurlijk praten we binnen de groep over zulke zaken. Maar we maken er geen groot item van, want iedereen denkt alleen maar aan voetballen.”

Khalifa International Stadium

World Cup Grp. B

21 november 2022

14:00

England
Iran
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 november 2022 14:03.

Verstandig?

  • Ja
  • Nee
238+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie