Ihattaren wervelt met hattrick tegen VVV

Jong Ajax heeft maandagavond indruk gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. Aan de hand van Mohamed Ihattaren wist de formatie van John Heitinga met afgetekende cijfers te winnen van VVV-Venlo: 6-1.

Halverwege stond het nog 1-1 op De Toekomst. Mohammed Kudus schoot de Amsterdamse talenten op voorsprong na 22 minuten spelen, maar pal na de aftrap zorgde Joeri Schroijen alweer voor de gelijkmaker. Tot verbazing van alles en iedereen in Amsterdam raakte Christian Rasmussen een minuut of tien daarna de paal in kansrijke positie.

Jong Ajax nam na 52 minuten opnieuw de leiding. Naci Ünüvar schoot via een VVV’er de 2-1 tegen de touwen en daarna ging de thuisploeg helemaal los. Ihattaren maakte zijn tweede treffer als Ajax-speler door na een goede soloactie overtuigend af te drukken.

Ihattaren maakte daarna ook de vierde en de vijfde treffer van Jong Ajax. Na een combinatie met Rasmussen maakte de rechtsbuiten van dienst de 4-1 om kort daarna snoeihard nummer vijf binnen te schieten. De score liep nog op naar 6-1 dankzij Ünüvar, die na een overtreding op Mohamed Daramy een penalty verzilverde.

Jong PSV niet langs MVV

Tegelijkertijd wist Jong PSV niet af te rekenen met MVV Maastricht. Jenson Seelt en Richard Ledezma zorgden binnen zestien minuten voor een comfortabele voorsprong in Eindhoven, maar MVVV Maastricht knokte zich langszij dankzij Nigel Thomas (eigen doelpunt) en Arian Kastrati: 2-2.

TIP: Win 1.55 keer je inleg met een zege van Jong Ajax op MVV!

Gaat Ihattaren snel doorbreken in Ajax 1?