“Hoe vaak denk jij dat ik van Ajax heb verloren? Nul keer!”

Foto: “Hoe vaak denk jij dat ik van Ajax heb verloren? Nul keer!”

Door blessureleed kwam hij de eerste seizoenshelft niet heel veel in actie, maar sinds de hervatting na de WK-break is Gerrit Nauber weer de Go Ahead Eagles-rots in de branding als vanouds. De ervaren Duitser geniet dan ook met volle teugen van het spelen in Deventer.

Zijn goede vorm zou al voor interesse vanuit Duitsland en Frankrijk hebben gezorgd. “Uit Frankrijk? Dan weet jij meer dan ik! Ik heb het hier ook prima naar mijn zin. Het is de club, het zijn de mensen. Maar ook de sportieve resultaten.” Nauber wijst daarbij naar de wedstrijden tegen de Eredivisie-topclubs. “Hoe vaak denk jij dat ik van Ajax heb verloren? Nul keer! Drie keer gespeeld, niet verloren. De mooiste was vorig seizoen.”

“Zij hadden net gewonnen bij Borussia Dortmund (3-1). Vier dagen later speelden wij gelijk (0-0). Je begrijpt dat zo’n verhaal het bijzonder goed doet op verjaardagen”, lacht Nauber, in gesprek met Voetbal International. “Zeker in mijn familie, waar de nodige Dortmund-fans zitten. Wat ik bedoel te zeggen: dit is een speciale club. Om dat te begrijpen hoef je alleen maar om je heen te kijken.”

Genieten aan de Vetkampstraat

De kale mandekker woont overigens in de welbekende Vetkampstraat, op loopafstand van De Adelaarshorst. “Op wedstrijddagen hangt het hier ook helemaal vol met roodgele vlaggen. Pas als je de tussen de mensen woont, voel je écht goed hoe de club leeft. Alles draait om Go Ahead.”

Vanavond speelt Kowet in eigen huis tegen RKC, aftrap 20:00 uur.

De Adelaarshorst

Eredivisie

10 maart 2023

20:00

Go Ahead Eagles
RKC Waalwijk
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 10 maart 2023 19:57.

Wat gaat het worden vanavond?

  • Winst GAE
  • Gelijkspel
  • Winst RKC
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie