Het dilemma van Joey Veerman

Foto: Het dilemma van Joey Veerman

Joey Veerman is een man die graag teruggaat naar zijn roots. Als het even kan. In zijn hoofd doet hij dat nóg vaker, maar daadwerkelijk is hij natuurlijk iedere dag weer bezig met zijn huidige club PSV. Zondag treft zijn werkgever echter zijn oude liefde, aan de boorden van het Markermeer: FC Volendam. Een bezoekje volgens het competitieschema met een dilemma?

Inside: PSV’er keert terug op plek waar zijn loopbaan als profvoetballer begon

Ergens rond het jaar 2005 rende de nu 25-jarige Veerman nog rond bij de amateurtak in het welbekende vissersdorp: RKAV Volendam. Daar waar ooit menig voetbaltalent geboren werd en uiteindelijk via de jeugdopleiding van de naastgelegen profafdeling doorstootte naar de hoofdmacht van het andere Oranje.

Grote kerel

Zo ook Veerman. Toen hij uiteindelijke een aantal jaar geleden een basisplaats wist te veroveren aan De Dijk, was al vrij snel te zien dat hij over volop spelinzicht en een goeie trap beschikte. De jongen van om de hoek werd meer en meer een echte grote kerel, waardoor er uiteindelijk logischerwijs een transfer volgde naar sc Heerenveen.

Friesland was nog enigszins binnen handbereik, dus als het even kon daalde de talentvolle middenvelder tussendoor weer even af naar de plek waar zijn wortels liggen. Volendam zit namelijk in zijn hart. Ook in de stad waar Abe Lenstra als de grootste voetballer ooit wordt beschouwd, liet Veerman zien dat hij het niveau aan kon.

Volendamse handtekening

De Eredivisie bleek dus geen stap te hoog geweest. Feyenoord zat na verloop van tijd op het vinkentouw. De Rotterdammers hoopten op een Volendamse handtekening, maar de rechtspoot koos na wikken en wegen niet voor de grote druk in De Kuip maar voor het meer gemoedelijke van De Herdgang van PSV.

Toegegeven: hij moest in den beginnen even wennen, maar zeker dit seizoen onder trainer Peter Bosz heeft Joey Veerman meermaals laten zien dat hij een heel belangrijke pion is geworden in het aanvalsspel van de trainer van de Eindhovense topclub. De laatste weken was hij absent door een blessure, en prompt presteerde de eerder ongenaakbare kampioenskandidaat minder.

Tribunebezoekje

Tijdens die absentie stond Veerman tussen zijn oude dorpsmaten van weleer op de tribune tijdens een thuiswedstrijd van ‘zijn’ FC Volendam. Hij was dus wéér even terug naar huis gegaan. Omdat zijn gevoel hem dat ingaf, en omdat die interesse er natuurlijk nog altijd is. Joey Veerman is overigens in de afgelopen dagen weer fit verklaard.

Juist precies vóórdat PSV een bezoek gaat brengen aan het belabberd presterende FC Volendam. Een dubbel gevoel dus voor de aanvallende middenvelder: voetballen tegen de club waar álles ooit begon, onderweg naar de titel met die club waar hij écht helemaal groot is geworden. Misschien dat hij daarom hoopt op een gelijkspelletje, al zal hij dat zelf in het openbaar nooit durven uitspreken.

PSV vermorzelt FC Volendam

  • Eens
  • Oneens
325+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:43
8+
Bakayoko geniet van Eredivisie-sensatie: “Hoe hij dat doet, pff…”
12:29
276+
‘Van Bommel heeft groot nieuws voor Feyenoord’
12:15
2007+
‘Daley Blind-drama voor Oranje’
12:00
63+
Slot-ball blijft bij Feyenoord met deze bijzondere trainers
11:47
79+
Verbazing om Pusic-suggestie: “Kleineerde Wieffer”
11:30
138+
‘TV-exit voor Wilfred Genee’
11:16
19+
‘Italiaanse top jaagt op Zirkzee’
10:57
167+
‘Verrassende wending voor Roger Schmidt’
10:44
16+
Van de Ven baalt na nieuwe dreun: “Wil ik eigenlijk niet naar kijken”
10:27
121+
‘Ajax laat oog vallen op Zweedse middenvelder’
10:13
28+
Ten Hag doet boekje open over mislopen ‘supertransfer’: “Heeft het al bewezen”
10:00
247+
Geloof in Ajax: “We komen snel terug”
09:54
92+
‘Bom onder Conference League-finale’
09:39
24+
Oranje-international zaait vertwijfeling: “Is geen positie voor hem”
09:24
115+
‘Opvolger Vandaag Inside dient zich aan’
09:09
398+
Driessen loopt he-le-maal leeg over ‘Ajax-tafel’
08:52
233+
‘Xavi Simons betrokken in dubbeldeal’
08:33
70+
’70 miljoen-vervanger voor Antony’
08:17
73+
Frimpong reageert op Oranje-stelling: “Bondscoach moet maar beslissen”
08:00
578+
Pasveer hakt knoop door over Ajax-toekomst
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie