‘Henk de Jong genezen met hulp van voetbalfans’

Foto: ‘Henk de Jong genezen met hulp van voetbalfans’

De afgelopen jaren waren zwaar voor Henk de Jong. De voetbaltrainer van toentertijd Cambuur had een cyste in zijn hoofd, maar is nu helemaal hersteld. De 59-jarige trainer is dan ook direct weer aan de slag gegaan nadat hij fit werd verklaard. “Dan ga ik niet thuiszitten. Dat kan ik richting Cambuur niet maken, vind ik.”

Berichtjes via LinkedIn

In gesprek met het Algemeen Dagblad gaat De Jong in over zijn herstel. In december 2021 kreeg hij voor het eerst klachten. Met Cambuur ging het erg goed in de Eredivisie, maar op de terugweg van een wedstrijd zag De Jong opeens niks meer. “Ik ben even gestopt en reed daarna weer verder, maar ik was echt in de war. Zei opeens gekke dingen tegen mijn staf en de spelers, of ik vergat dingen.” Na een bezoek aan het ziekenhuis kwamen ze erachter dat hij een goedaardige cyste in zijn hoofd had. Dat was uiteindelijk ook de reden dat hij afscheid moest nemen van zijn baan als hoofdtrainer.

Op een gegeven moment kreeg De Jong een bericht op LinkedIn van een arts uit Eindhoven die hem wel wou helpen. De overige artsen vonden het namelijk te risicovol om te opereren. Via de arts uit Brabant kwam hij terecht bij het Radboud-ziekenhuis in Nijmegen. Hier werd hij uiteindelijk geopereerd door een arts die als voorkeursclub Heerenveen heeft.

Na maanden van herstel is De Jong dus eindelijk weer fit verklaard. De 59-jarige trainer is zich bewust van zijn situatie. “Ik heb zo veel mazzel gehad met de mensen die me geholpen hebben, dat is niet normaal.” Zonder zijn bekendheid als voetbaltrainer had De Jong nooit een berichtje gekregen via LinkedIn en had hij nu waarschijnlijk nog op de bank gelegen.

Terug bij Cambuur

Nu de publiekslieveling van de club zich weer goed voelt werkt hij gewoon weer voor de ploeg. “Omdat mijn contract bij Cambuur doorliep, ben ik sinds een paar maanden andere dingen voor de club gaan doen. Sponsorcontacten onderhouden, activiteiten voor goede doelen. En ik train nu de jeugd. Hartstikke mooi om te doen.” 

Henk de Jong zien we nog wel terug in de Eredivisie

  • Ja, nu hij fit is komt hij vanzelf terug
  • Nee, hij zal rustig aan doen de komende tijd
449+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie