Haaland: ‘Dan had ik voor gek gestaan’

Foto: Haaland: ‘Dan had ik voor gek gestaan’

Zijn transfer naar Manchester City heeft Erling Haaland geen windeieren gelegd. Hij heeft de Premier League gewonnen en is topscorer geworden van de Engelse competitie, schreef onlangs de FA Cup op zijn naam én maakt nog kans op de Champions League. Daar heeft het Noorse fenomeen natuurlijk een groot aandeel in.

Erling Haaland: “Ik klink waarschijnlijk heel saai nu”

Haaland heeft het naar zijn zin bij The Citizens. Hij wordt geciteerd door De Telegraaf: “Ik vind Manchester geweldig. Om op het veld goed te kunnen zijn, moet je het ook buiten het veld naar je zin hebben. Ik voel me prettig hier, ik hou van het slag mensen hier en eigenlijk is alles geweldig.”

Druk gaat de goalgetter niet uit de weg: “Manchester City had al twee keer op rij de landstitel gewonnen. Toen kwam ik er bij en ik zou wel een beetje voor gek hebben gestaan als we mét mij erbij geen kampioen zouden zijn geworden. Maar dat ik zo zou gaan presteren en met deze jongens zulk waanzinnig mooi voetbal zou gaan brengen, had ik nooit durven dromen.”

En nu lijkt het er sterk op dat hij en zijn ploeg de zogenaamde treble gaan pakken: “Ik heb er nooit aan gedacht dat wij voor de treble zouden gaan. Ik klink waarschijnlijk heel saai nu, maar ik heb veel van Pep geleerd. Ik wil gewoon dat we als team heel goed voetbal spelen en als we dat doen, maak ik veel kans om het af te maken voorin.”

Mooiste doelpunten

Op welke goal is hij het meest trots? “Ik vond die goal tegen Manchester United heerlijk, toen Kevin (De Bruyne, red.) de steekbal gaf waarna ik vol kon uithalen. Maar als ik er echt eentje moet kiezen, dan is het de bicycle kick tegen Southampton.” Schaterend: „Weet je hoe moeilijk het is om dat lange lichaam van mij voor zo’n omhaal zo lang in de lucht te houden?”

Maakt Haaland vanavond de eerste goal?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Fenomeen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie