Guardiola roemt ‘grumpy’ KDB: “Wat een speler”

Foto: Guardiola roemt ‘grumpy’ KDB: “Wat een speler”

Kevin De Bruyne beleefde een uiterst teleurstellend WK, maar bij Manchester City straalde hij donderdagavond als vanouds in de Carabao Cup-kraker tegen Liverpool (3-2 zege). Manager Pep Guardiola genoot van de Belgische middenvelder.

Guardiola was na het bekerduel van City trots op zijn manschappen. “Hij kwam heel goed terug van het WK. De eerste trainingen en de oefenwedstrijd in Girona was hij al briljant en vandaag speelde hij buitengewoon”, oordeelde de Spaanse tacticus. “Kevin moet soms gewoon het vuur in zichzelf doen ontbranden. Hij moet wat ‘grumpy’ of slechtgezind zijn om z’n beste voetbal boven te halen. En soms moet je die energie wat aanwakkeren.”

De City-manager was nog niet klaar met zijn lofzang. “Als dat gebeurt, fiew, wat een speler is hij dan. De looplijnen, de assists, de grinta, de doelpunten… Dan is hij ‘Mister Kevin De Bruyne’.” Dat is niet makkelijk, weet Guardiola. “Dat is waarom hij hier al acht jaar speelt en een ware legende aan het worden is. Hij zal voor altijd herinnerd worden als één van de aller-, aller, allergrootste spelers van Manchester City.”

‘Liever bij City’

Voetbalcommentator Tim Wielandt vertelt aan Sporza: “Ik heb foto’s gezien van KDB wanneer hij terug was in Manchester en daarop zie je enkel een lachend gezicht. Die was precies héél blij dat hij terug was bij City. Ik vermoed dat hij liever daar is dan bij de Duivels.”

6+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie