Geen twijfels binnen Brighton over toekomst Veltman

Foto: Geen twijfels binnen Brighton over toekomst Veltman

Door zijn aflopende contract bij Brighton & Hove Albion zijn er in Engeland veel vragen over de toekomst van Joël Veltman. Manager Roberto De Zerbi twijfelt er echter niet aan dat de 31-jarige verdediger bij The Seagulls blijft.

Veltman snel om de tafel met Brighton

In de aflopende verbintenis van Veltman zit nog wel een optie voor een extra seizoen. Lokale media weten dat de partijen in gesprek zijn over een verlengde samenwerking. De Zerbi weet dat de Noord-Hollander niet gaat vertrekken. “Joël zal hier volgend jaar zijn, honderd procent”, klonk het overtuigend tijdens een persmoment.

Veltman, die opgroeide bij Ajax en er in de hoofdmacht doorbrak, verruilde in 2020 Amsterdam voor Brighton. Sinds zijn overstap speelde hij 104 duels in het blauw-wit van de Zuid-Engelsen. De Zerbi nam afgelopen september het stokje over van Graham Potter, en maakte Veltman direct belangrijk. De Italiaanse succescoach liet Veltman al 33 keer meespelen.

“Happy bij Brighton, maar…”

Vorige maand sprak Veltman nog over zijn toekomst tegenover Voetbal International. “Als ik bij Brighton kan blijven, dan ben ik happy, maar ik sta ook open voor andere opties”, klonk het. “Ik heb het goed naar mijn zin in Engeland, maar Italië of Spanje zou ook mooi zijn. Terugkeren bij Ajax is voor mij nu geen optie. Ik blijf Ajacied en blijf de club volgen, maar ik voel me nu top en ben op een leeftijd dat ik nog een keer een mooi contract in het buitenland kan tekenen. Die kans zal op mijn 34ste weer kleiner zijn. Ik ben benieuwd naar mijn opties na dit seizoen. Zeker als we echt geschiedenis schrijven met Brighton.”

Veltman doelde met die laatste zin op het bereiken van Europees voetbal met Brighton. Inmiddels is dat gelukt. Met nog twee wedstrijden te gaan staat de stuntploeg momenteel zesde in de Premier League.

Stunt Brighton tegen Man City?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Verstandig om te blijven?

  • Ja, zit daar echt goed
  • Nee, tijd voor een nieuw avontuur
97+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie