Feyenoord-uitblinker oogst lof: ‘Topklasse druipt er vanaf’

Foto: Feyenoord-uitblinker oogst lof: ‘Topklasse druipt er vanaf’

Feyenoord en FC Twente maakten er zondagmiddag een zinderende voetbalgevecht van. De topwedstrijd, die in 1-1 eindigde, kon ook de analisten van Studio Voetbal bekoren. Rafael van der Vaart zag een uitstekende invaller aan Feyenoord-zijde, terwijl Ibrahim Afellay stelde dat de spitsendiscussie bij Feyenoord ook wel is opgelost.

Van Hooijdonk stelde aan tafel bij Studio Voetbal dat Feyenoord het goed heeft aangepakt om de spelmaker van FC Twente onschadelijk te maken. “Ze hebben Zerrouki veel aandacht gegeven. Feyenoord ziet natuurlijk ook dat dat een belangrijke speler is van Twente. Met druk zetten probeerden ze hem echt vast te zetten. Tijdens de wedstrijd kreeg Feyenoord steeds meer grip op de situatie en daardoor kwam vaak de lange bal. Wieffer, die overigens weer uitstekende speelde, schoof ook telkens door. Zo probeerde Feyenoord Twente onschadelijk te maken. Ik vond dat dat deze wedstrijd best gelukt is.”

Indrukwekkende Timber

Van der Vaart was vooral onder de indruk van de invalbeurt van Quinten Timber, die volgens de oud-international snel weer een basisplaats moet krijgen bij Feyenoord. “Timber viel in, die vond ik echt goed spelen. Het kan eigenlijk niet zo zijn dat hij niet gaat spelen straks. Ze moeten hem erbij zetten en dan een oplossing vinden voor Szymanski. Misschien dat hij rechtsbuiten hangend kan spelen. Bij Timber druipt echt de topklasse er vanaf.”

Volgens Ibrahim Afellay heeft Feyenoord-trainer Arne Slot nu wel zijn eerste spits gevonden. De analist prees het optreden van Santiago Giménez. “Deze wedstrijd was hij echt de hele tijd aanwezig. Vaak was het maar een deel of kwam hij als invaller, maar vandaag heeft hij een hele sterke wedstrijd op de mat gelegd. Hij heeft een goede passeeractie en Feyenoord kon met hem doorvoetballen. Hij was heel balvast en kan alleen maar beter worden.”

Moet Timber weer een basisplaats krijgen tegen PSV?

  • Ja, absoluut
  • Nee, middenveld van Feyenoord staat nu goed
368+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie