FC Groningen bevestigt aanstelling nieuwe hoofdtrainer

Foto: FC Groningen bevestigt aanstelling nieuwe hoofdtrainer

Na een lange zoektocht, die zo moeizaam verliep dat er in Dennis van der Ree eerst maar een interim-manager werd aangesteld, heeft FC Groningen nu dan toch beet: komende zomer wordt Dick Lukkien de nieuwe trainer in het noorden.

Dick Lukkien tekent tot medio 2026 bij FC Groningen

Groningen bevestigt vandaag het nieuws dat gisteren al door Voetbal International werd onthuld. Lukkien komt over van FC Emmen en volgt Frank Wormuth, die afgelopen winter werd ontslagen, straks op.

“Naast FC Emmen heeft FC Groningen altijd een speciale plek in mijn hart gehouden”, reageert Lukkien op de website van zijn aanstaande werkgever. “Ik ben blij dat ik na een lange periode van zeven seizoenen aan de Meerdijk na de zomer aan een nieuw – hopelijk weer langdurig en succesvol – hoofdstuk mag gaan werken in Groningen.”

Maar eerst: de strijd tegen degradatie

Van 2010 tot 2016 werkte Lukkien ook al in verschillende functies bij de club. De vijftigjarige trainer tekent tot medio 2026 in de Euroborg. Hoewel Emmen momenteel zestiende staat en Groningen zeventiende (vier punten verschil, 21 om 17 na 26 speelrondes) ziet hij het als een mooie stap vooruit. Directeur Wouter Gudde meldde gisteren al op ESPN dat Lukkien ook in het onverhoopte geval van degradatie naar Groningen zal komen na dit seizoen.

Dennis van der Ree vertrekt

De huidige interim-manager, Dennis van der Ree, heeft zelf besloten dat hij na dit seizoen vertrekt bij de club. “Toen de club mij meldde dat er met ingang van het nieuwe seizoen een andere hoofdtrainer voor de groep zal staan, heb ik nagedacht over mijn toekomst bij FC Groningen. Ik heb ervoor gekozen na dit seizoen mijn eigen pad te kiezen.”

“Simpelweg omdat het voor de nieuwe hoofdtrainer prettig is om met zijn eigen staf te kunnen starten en gezien mijn verschillende rollen van dit seizoen bij de club is dit voor ons beiden geen ideale situatie om eventueel samen te beginnen aan een nieuw seizoen. Het is belangrijk om snel deze duidelijkheid te verschaffen omtrent mijn toekomst, daar voor nu slechts één ding telt: samen met de huidige stafleden en spelersgroep FC Groningen in de Eredivisie houden.”

Is Lukkien de juiste man voor Groningen?

  • Ja
  • Nee
72+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie