FC Emmen geeft knappe zege op PSV geen vervolg in Waalwijk

Foto: FC Emmen geeft knappe zege op PSV geen vervolg in Waalwijk

Midweeks won FC Emmen knap van PSV op De Oude Meerdijk, maar tegen RKC Waalwijk waren de mannen van trainer Dick Lukkien weer behoorlijk kansloos. Bij rust stond het namelijk al 2-0 voor de thuisploeg in het Mandemakers Stadion en zelfs een rode kaart (voor Iliass Bel Hassani) hielp de Emmenaren niet terug in de wedstrijd.

RKC schoot werkelijk waar uit de startblokken op zaterdagavond en het eerste doelpunt viel snel: Mats Seuntjes gaf de bal voor en Michiel Kramer werkte de bal binnen, achter het standbeen langs en dus razendknap.

En daar bleef het niet bij, want voordat er een half uur gespeeld was werd het ook 2-0. Dit keer gaf Bel Hassani de voorzet en was rechtervleugelverdediger Julian Lelieveld het eindstation. Hij maakte een schijnbeweging en werkte de bal vervolgens binnen.

Rode kaart Bel Hassani

Emmen had het nodige balbezit in het Mandemakers Stadion, maar had alle moeite van de wereld om dat veldoverwicht om te zetten in (gevaarlijke) doelkansen. Dat leek te veranderen toen Bel Hassani zijn directe tegenstander blesseerde door hem te raken op de achillespees, wat hem op een directe rode prent kwam te staan. Lukkien wisselde en bracht nieuwelingen Dennis Vos en Oussama Darfalou binnen de lijnen, maar ook de numerieke meerderheid kon de gasten niet helpen. Nooit kwamen ze écht in de buurt van de aansluitingstreffer, laat staan een gelijkspel…

Scoreverloop: 1-0 (3′) M. Kramer, 2-0 (28′) J. Lelieveld

Terechte uitslag?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
17+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie