EXPLOSIE in MIAMI door komst van de MESSIAS | SN in Amerika

Foto: EXPLOSIE in MIAMI door komst van de MESSIAS | SN in Amerika

De impact van Lionel Messi op Miami en het Amerikaanse voetbal moet niet onderschat worden. Sinds zijn komst naar Inter Miami staan de club, de stad en de MLS wereldwijd in de spotlights. De kleine Argentijn heeft in zijn eentje een revolutie veroorzaakt, zo zag SoccerNews.nl bij een bezoek aan de wereldstad. “Het zal nooit meer hetzelfde zijn.”

Video: De Messi-revolutie in Miami

Sportjournalist Leo Vega volgt Inter Miami sinds de oprichting van de club en ervaart van dichtbij wat de komst van Messi teweeg heeft gebracht. “De Messias is naar Miami gekomen. In dit geval niet Jezus Christus, maar Lionel Messi”, vertelt Vega. “Er heeft een grote explosie plaatsgevonden in Miami. Het gaat niet alleen om voetbal, maar het raakt de hele stad. De tickets voor wedstrijden zijn hartstikke duur geworden, maar ook de prijzen voor hotels en zijn gestegen. Het zal nooit meer hetzelfde zijn.”

Volgens Vega is iedereen in Miami al maandenlang in de ban van de Argentijn, die in zijn eerste veertien wedstrijden elf keer scoorde. “Overal waar je kijkt, zie je kinderen met Messi-shirts. Als hij ergens wordt gespot, rennen mensen achter hem aan om een foto te maken. Iedereen is enthousiaster geworden over voetbal. Meer kinderen zullen gaan voetballen en dat heeft een positief effect op het niveau en uiteindelijk de nationale ploeg. Ik geloof dat dit de grote reden is van de MLS om Messi hierheen te halen. Iedereen zal hiervan profiteren”, aldus de journalist van ESPN, UNANIMO en Cadena SER.

Alle ogen op Miami

Inter Miami is in één klap veranderd van een ongeliefde laagvlieger naar een populaire club met een sterke selectie. Met de grootste aanwinst uit de clubhistorie, die zijn vrienden Jordi Alba en Sergio Busquets meebracht, werd zelfs meteen de Leagues Cup gewonnen. “Inter Miami stond laatste en speelde geen rol van betekenis, maar zal in de komende jaren één van de beste teams van de MLS worden. Ze zijn een winnend elftal aan het creëren en hebben ineens een enorme achterban. In het begin waren er vooral Zuid-Amerikaanse fans, maar nu komen er mensen vanuit heel Amerika en vanuit heel de wereld om Messi te zien. Alle ogen zijn gericht op Inter Miami.”

Nieuwe supporters

Dat merkt ook Chris Sarrafiore, één van de leiders van Vice City, de fanatieke supportersgroep van Inter Miami. “We hebben ontzettend veel nieuwe aanmeldingen gekregen. Mensen gaven onze club geen kans toen we stijf onderaan stonden. Nu is Messi gekomen en wil iedereen erbij horen. Ik word veel gebeld om tickets te regelen voor de wedstrijden. Ik heb sommige mensen vier jaar lang gebeld om te komen, maar toen ze kwamen niet. We noemen ze hier bandwagon fans. Ze springen pas op de wagen wanneer het leuk wordt. Maar goed, uiteindelijk is het een positieve ontwikkeling. Het geeft Inter Miami de kans om te groeien en meer mensen aan te trekken. Hopelijk blijven ze ook als Messi weer weggaat.”

Beleef de MESSI MANIA in Miami: HUILENDE fans en DROOMDEBUUT | SN in Amerika

Krijg jij alles mee van Messi in Miami?

  • Ja, je kan er niet om heen.
  • Soms wel, soms niet.
  • Nee, ik sla wel eens een wedstrijd over.
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:33
14+
Elia nagelt Van Gangelen aan digitale schandpaal op Instagram
14:19
39+
‘Benfica neemt beslissing over toekomst Kökcü’
14:04
48+
EK én zomertransfer voor Andries Noppert?
13:49
1317+
‘Transfer binnen Eredivisie lonkt voor Bas Kuipers’
13:35
30+
‘Verrassende linksbuiten dient zich richting EK aan bij Oranje’
13:20
0+
Serieuze zorgen om gezondheid Marc Overmars
13:04
50+
Zelfs Derksen overtuigd: ‘Je kunt niet meer om hem heen in Oranje’
12:47
75+
‘Hij was een dertien in een dozijn-voetballer voor Slot kwam’
12:33
32+
Slot gewaarschuwd: “In Engeland tien keer meer”
12:18
273+
‘Bizar nieuw uitshirt PSV uitgelekt: vol neonkleuren’
12:00
127+
PSV: na de kater meteen weer dóórrr
11:40
94+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: ‘Bijlow blijft staan’
11:20
441+
‘Terugkeer voor Daley Blind’
11:10
49+
Vandaag Inside-tafel adviseert Koeman: “Kun je niet meer omheen”
10:50
231+
”Oersaaie’ Vandaag Inside-gast op non-actief’
10:33
76+
Rensch over Ajax-toekomst: “Enige waar ik op dit moment aan denk”
10:17
84+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Berghuis keert terug’
10:00
83+
Wie moet Slot opvolgen? | Vraag voor Aad #20
09:55
253+
Jonk over Ajax-malaise: “Simpele frames”
09:40
102+
Derksen op de bres voor Twente-icoon: “Zielig, echt een troostprijs”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie