EXPLOSIE in MIAMI door komst van de MESSIAS | SN in Amerika

Foto: EXPLOSIE in MIAMI door komst van de MESSIAS | SN in Amerika

De impact van Lionel Messi op Miami en het Amerikaanse voetbal moet niet onderschat worden. Sinds zijn komst naar Inter Miami staan de club, de stad en de MLS wereldwijd in de spotlights. De kleine Argentijn heeft in zijn eentje een revolutie veroorzaakt, zo zag SoccerNews.nl bij een bezoek aan de wereldstad. “Het zal nooit meer hetzelfde zijn.”

Video: De Messi-revolutie in Miami

Sportjournalist Leo Vega volgt Inter Miami sinds de oprichting van de club en ervaart van dichtbij wat de komst van Messi teweeg heeft gebracht. “De Messias is naar Miami gekomen. In dit geval niet Jezus Christus, maar Lionel Messi”, vertelt Vega. “Er heeft een grote explosie plaatsgevonden in Miami. Het gaat niet alleen om voetbal, maar het raakt de hele stad. De tickets voor wedstrijden zijn hartstikke duur geworden, maar ook de prijzen voor hotels en zijn gestegen. Het zal nooit meer hetzelfde zijn.”

Volgens Vega is iedereen in Miami al maandenlang in de ban van de Argentijn, die in zijn eerste veertien wedstrijden elf keer scoorde. “Overal waar je kijkt, zie je kinderen met Messi-shirts. Als hij ergens wordt gespot, rennen mensen achter hem aan om een foto te maken. Iedereen is enthousiaster geworden over voetbal. Meer kinderen zullen gaan voetballen en dat heeft een positief effect op het niveau en uiteindelijk de nationale ploeg. Ik geloof dat dit de grote reden is van de MLS om Messi hierheen te halen. Iedereen zal hiervan profiteren”, aldus de journalist van ESPN, UNANIMO en Cadena SER.

Alle ogen op Miami

Inter Miami is in één klap veranderd van een ongeliefde laagvlieger naar een populaire club met een sterke selectie. Met de grootste aanwinst uit de clubhistorie, die zijn vrienden Jordi Alba en Sergio Busquets meebracht, werd zelfs meteen de Leagues Cup gewonnen. “Inter Miami stond laatste en speelde geen rol van betekenis, maar zal in de komende jaren één van de beste teams van de MLS worden. Ze zijn een winnend elftal aan het creëren en hebben ineens een enorme achterban. In het begin waren er vooral Zuid-Amerikaanse fans, maar nu komen er mensen vanuit heel Amerika en vanuit heel de wereld om Messi te zien. Alle ogen zijn gericht op Inter Miami.”

Nieuwe supporters

Dat merkt ook Chris Sarrafiore, één van de leiders van Vice City, de fanatieke supportersgroep van Inter Miami. “We hebben ontzettend veel nieuwe aanmeldingen gekregen. Mensen gaven onze club geen kans toen we stijf onderaan stonden. Nu is Messi gekomen en wil iedereen erbij horen. Ik word veel gebeld om tickets te regelen voor de wedstrijden. Ik heb sommige mensen vier jaar lang gebeld om te komen, maar toen ze kwamen niet. We noemen ze hier bandwagon fans. Ze springen pas op de wagen wanneer het leuk wordt. Maar goed, uiteindelijk is het een positieve ontwikkeling. Het geeft Inter Miami de kans om te groeien en meer mensen aan te trekken. Hopelijk blijven ze ook als Messi weer weggaat.”

Beleef de MESSI MANIA in Miami: HUILENDE fans en DROOMDEBUUT | SN in Amerika

Krijg jij alles mee van Messi in Miami?

  • Ja, je kan er niet om heen.
  • Soms wel, soms niet.
  • Nee, ik sla wel eens een wedstrijd over.
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:14
10+
‘Anderlecht klopt aan voor Ajax-talent’
10:00
19+
Hoe Cruijff en Van ’t Schip Mexico op z’n kop zetten met de Hollandse School
09:55
7+
Loting Copa América: topfavorieten loten gunstig
09:42
39+
Been wijst opmerkelijke ‘gevaarlijkste aanvaller’ van Feyenoord aan tegen Volendam
09:28
129+
Derksen en Van der Gijp fileren ‘lastige Ajax-jongen’
09:13
62+
Boscagli geniet van Bosz-ball: “Een feest”
08:55
47+
Perez ziet titelstrijd beslist: “Bijna onmogelijk voor Feyenoord”
08:40
386+
Bergkamp spuwt gal over Ajax-beleid: ‘115 miljoen!’
08:25
76+
Timber over negatief beeld Feyenoord: “Van twee kanten bekijken”
08:10
62+
Giménez geeft titelstrijd met PSV niet op: “Tot de laatste seconden”
07:50
164+
‘Feyenoord opgelicht met zomeraankoop: terugbrengen’
07:33
53+
Trauner over moeizame Feyenoord-zege: “Geen schande”
07:17
120+
Slot haalt positief punt uit zwak optreden Feyenoord: “Dat is wel prettig”
23:44
180+
Zelfspot bij Veerman: “Het is echt verschrikkelijk”
23:22
225+
Paixão wekt verbazing met ‘ongelooflijke schwalbe’
23:09
246+
‘Lucky Feyenoord’: “Wat een slechte wedstrijd”
23:00
134+
Feyenoord sleept tegen FC Volendam zege uit het vuur
22:29
225+
Van Wonderen maakt na PSV-uit pijnlijke constatering
22:16
143+
Bosz wil nog niets weten van landstitel: “Maar best uniek”
21:51
414+
‘De magie is weg bij Feyenoord’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie