EXCLUSIEF: Real Madrid optie voor Declan Rice

Foto: EXCLUSIEF: Real Madrid optie voor Declan Rice

Declan Rice doet het dit seizoen wat minder goed bij West Ham United, maar hij blijft natuurlijk een speler om in de gaten te houden. Na dit seizoen is hij wel toe aan een vertrek bij The Hammers, een nieuwe stap in zijn carrière. En de international van het Engelse nationale team heeft nogal wat vrijers, vertelt Gianluca Di Marzio aan SoccerNews.nl.

Vooral de Engelse topteams worden in verband gebracht met Rice. Manchester United, Arsenal en Chelsea welteverstaan, en Di Marzio zegt: “Als Arsenal en Manchester United een speler bekijken, is het altijd een mogelijkheid dat Chelsea tussenbeide komt. Misschien zijn ze nu nog niet concreet, maar dat kan zomaar veranderen. Chelsea is als een spook dat iedere voetballer volgt en zomaar kan verschijnen. Dus het ligt er maar net aan wat de strategie van de geïnteresseerde clubs is.”

De ‘transfergoeroe’ focust zich echter op Stamford Bridge: “Als we Chelsea in ogenschouw nemen. Stel: het contract van Jorginho wordt niet verlengd, dan hebben ze een vergelijkbare speler nodig. En als het ze lukt om de handtekening van Enzo Fernández te scoren, nu of in de zomer, dan verandert dat de zaken natuurlijk ook. Dan hebben ze Declan Rice niet meer nodig.”

Vlak Real Madrid niet uit

“Maar ik denk dat Manchester United en Arsenal ook goede bestemmingen zouden zijn voor hem”, aldus Di Marzio, die onthult: “En misschien kunnen we Real Madrid zelfs aan dat rijtje toevoegen. Carlo Ancelotti is namelijk een groot fan van zijn kwaliteiten. Je mag Real Madrid dus nooit vergeten te noemen, om de simpele reden dat Carlo Ancelotti het ziet zitten in Declan Rice.”

De 24-jarige Rice heeft nog een contract in het London Stadium tot medio 2024, maar middels een optie kan West Ham dat nog eens met één seizoen verlengen. De marktwaarde van de vaste international van The Three Lions wordt geschat op een slordige tachtig miljoen euro.

Rice naar Madrid?

  • Zou ik bizar vinden
  • Waarom niet?
40+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie