Eintracht Frankfurt maakt zich op voor finale DFB-Pokal tegen Leipzig

Eintracht Frankfurt heeft de finale van het Duitse bekertoernooi bereikt. In een doelpuntrijk duel werd VfB Stuttgart verschalkt, waardoor het in de eindstrijd mag aantreden tegen RB Leipzig.

Eintracht rekent af met Stuttgart

Stuttgart zit in de bijzondere situatie waarbij het zowel strijd tegen degradatie als vóór Europees voetbal. De nummer vijftien van de Bundesliga moet alle zeilen bijzetten om op het hoogste niveau actief te blijven. Daarnaast zou het winnen van de DFB-Pokal een Europees ticket opleveren. Die ambities werden in de halve finale tegen Frankfurt al vrij snel onderstreept: Tiago Tomás zette de gastheren na negentien minuten op voorsprong.

De gastheren, mét Mario Götze en zonder de geblesseerde Philipp Max, konden hun stempel pas na de pauze drukken. Evan Ndicka was verantwoordelijk voor de gelijkmaker, waarna Daichi Kamada zijn ploeg vier minuten later op voorsprong zette: 1-2. Eintracht had inmiddels de controle en zou een kwartier voor tijd de wedstrijd in het slot gooien. De begeerde Ruana Kolo Muani zette de 1-3 op het scoreboard.

Enzo Millot bracht de spanning enigszins terug door de aansluitingstreffer te produceren. Linksback Borna Sosa kreeg niet veel later echter zijn tweede gele kaart, waardoor de gastheren de wedstrijd met zijn tienen moesten afmaken. Verder dan 2-3 kwam het niet: Eintracht haalde zo de finale, waarin Leipzig de tegenstander is. De ploeg van Oliver Glasner gaat voor de zesde Duitse beker in de clubgeschiedenis. De laatste kwam in 2018 toen het Bayern München verraste.