Eerste zege Villa, Everton meteen weer in problemen

Foto: Eerste zege Villa, Everton meteen weer in problemen

Aston Villa heeft zijn eerste Premier League-zege te pakken. De ploeg uit Birmingham trokken zaterdagmiddag aan het langste einde tegen Everton: 2-1. Manager Frank Lampard en zijn manschappen verloren zo ook hun tweede wedstrijd, en lijken wederom een lastig seizoen voor de boeg te hebben.

Het duel op Villa Park was ook het treffen tussen de coaches Steven Gerrard en Lampard. Twee iconische oud-middenvelders in het Engels voetbal, die in de nationale ploeg heel wat keren samen op het veld hebben gestaan. The Toffees rondden deze week de grote transfer af van Amadou Onana, die voor liefst veertig miljoen overkwam van Lille. De Belgische middenvelder maakte zo’n tien minuten voor tijd zijn debuut.

De thuisploeg kwam in de eerste helft immers op voorsprong. De onvermijdelijke Danny Ings stond op de goede plaats om de openingstreffer binnen te werken. Iets daarvoor was de 0-1 van Anthony Gordon nog wel terecht afgekeurd wegens buitenspel. In de slotfase leek Emilio Buendía de partij ook definitief op slot te gooien: 2-0

Eigen goal

Maar Everton slaagde erin om het met een slotoffensief nog even spannend te maken: Lucas Digne plaatste de bal in eigen doel en dat uitgerekend tegen zijn ex-club. Verder dan de aansluitingstreffer geraakte Everton niet. En zo begint het seizoen de ploeg uit Liverpool, dat vorig jaar maar nipt degradatie kon vermijden, met twee nederlagen. Een kentering op Goodison Park is nu al nodig.

Scoreverloop: 1-0 (31′) D.Ings, 2-0 (85′) E.Buendía, 2-1 (87′) L.Digne (e.d.)

Everton weer tegen degradatie strijden?

  • Vrees van wel
  • Nee hoor, dat komt wel goed
17+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie