Preview: Arsenal verdedigt koppositie thuis tegen stuntploeg Aston Villa

Foto: Preview: Arsenal verdedigt koppositie thuis tegen stuntploeg Aston Villa

Sinds vorige week heeft de Premier League weer een nieuwe koploper, aangezien het Arsenal lukte om Liverpool op doelsaldo af te lossen op de eerste plek. Maar het is maar de vraag of dit na het weekend nog steeds zo is. Aston Villa is dé verrassing van dit Premier League-seizoen en een geduchte tegenstander voor de topclubs. Kunnen de Londenaren deze aanval afslaan en de koppositie behouden?

Emirates Stadium

Premier League

14 april 2024

17:30

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 april 2024 17:43.

Arsenal: teaminfo en vorm

Het zou de ultieme kroon op het werk van Mikel Arteta zijn: eremetaal in dit seizoen. Sinds de Spanjaard de touwtjes in handen kreeg in het Emirates Stadium in december 2019 wist hij drie prijzen te winnen, namelijk eenmaal de FA Cup en twee keer de Community Shield. Maar dat valt natuurlijk enorm in het niet bij de twee grote prijzen die daaraan toegevoegd kunnen worden. Want in de laatste twee maanden van het seizoen kan Arsenal nog de Premier League én de Champions League pakken.

In dat laatste toernooi zijn de Londenaren sowieso goed bezig, want voor het eerst sinds 2010 zijn de kwartfinales van het miljardenbal weer bereikt. Het was niet voor het eerst de Belg Leandro Trossard die als invaller belangrijk was. Hij maakte de 2-2, waardoor Bayern München op een gelijkspel gehouden werd. Arsenal kwam goed weg, want Bayern had nog een penalty moeten krijgen in dit duel. Maar het gelijkspel betekent een goede uitgangspositie voor de volgende ronde.

Maar voor nu mag de blik weer volledig op de Premier League, want de eerste landstitel sinds 2004 is natuurlijk ook een mooi doel. En Arsenal laat zien daar serieus een gooi naar te willen doen, want sinds de winterstop liet de ploeg maar twee punten liggen en Arsenal staat op doelsaldo boven Liverpool en een puntje boven Manchester City. In vier van de laatste vijf officiële competitiewedstrijden werd de nul gehouden, dus defensief zit het wel goed bij Arsenal.

Na een opgelopen blessure bleek Gabriel Magalhães toch fit genoeg om tegen Bayern te spelen. Ook nu zal hij waarschijnlijk spelen. Jakub Kiwior werd in de rust gewisseld, dus de kans is groot dat hij nu gepasseerd wordt als linksback. In dat geval zou de keuze kunnen vallen op Oleksandr Zinchenko of Takehiro Tomiyasu op die positie. Jurriën Timber is bijna weer fit, maar voor dit duel komt een basisplaats sowieso nog te vroeg.

Arsenal houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Aston Villa: teaminfo en vorm

Voor de laatste keer dat Aston Villa aan het einde van het seizoen met eremetaal in handen stond moeten we terug naar 1996. In dat jaar lukte het de club uit Birmingham om de League Cup te winnen. Dit seizoen is er een grote kans op een nieuwe prijs. Aston Villa is de grote favoriet voor eindwinst in de Conference League. Zeker wanneer tegenstander Lille wordt uitgeschakeld, want die ploeg lijkt kwalitatief de nummer twee van de overgebleven ploegen.

En dat uitschakelen van Lille ging tot nu toe prima. Ondanks een spervuur aan kansen van de Franse ploeg net voor rust wist Aston Villa in eigen huis met 2-1 te winnen. Doelpuntenmakers waren Ollie Watkins en John McGinn. Vooral die eerste is bezig aan een erg goed seizoen. Hij scoorde 25 keer, waarvan 18 in de Premier League. Aan dat eerste aantal kwam in de clubgeschiedenis alleen Dwight Yorke eerder (in het seizoen 1995/96).

In de Premier League is het team van coach Unai Emery – voormalig trainer van Arsenal – extreem goed bezig. De in een titelstrijd verwikkelde top drie is uit beeld geraakt en Tottenham Hotspur staat op doelsaldo voor. Achter die ploeg is Aston Villa de trotse nummer vijf met een voorsprong van liefst elf punten op Manchester United. Van de laatste vier duels werd er wel maar één gewonnen, naast een nederlaag en twee gelijke spelen.

Tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen Brentford (3-3) kreeg Douglas Luiz zijn tiende gele kaart van dit Premier League-seizoen en dat betekent een schorsing voor de Braziliaan. John McGinn moet dus een nieuwe compagnon krijgen. Boubacar Kamara (knie) en Jacob Ramsey (voet) liggen er door een blessure uit en kunnen deze rol niet overnemen. De jonge Tim Iroegbunam zou zomaar eens een basisplaats kunnen krijgen. Ook Tyrone Mings, Matty Cash en Emiliano Buendía zijn geblesseerd.

Ollie Watkins scoort

Vorige ontmoetingen

In december ontmoetten de twee clubs elkaar al in de Premier League. John McGinn opende in de zevende minuut de score, waarna het Arsenal niet meer lukte iets terug te doen en Aston Villa wist te winnen. Hiermee kwam een einde aan een reeks van vier overwinningen op een rij die Arsenal op de club uit Birmingham boekte: 3-1, 0-1, 2-1 en 2-4.

Wedtip Arsenal Aston Villa

Koploper Arsenal is natuurlijk de grote favoriet voor deze wedstrijd, al is het om revanche te nemen voor de eerdere nederlaag tegen Aston Villa. Feit is wel dat dit een tegenstander is die in tien van de laatste elf officiële wedstrijd tot minimaal één doelpunt wist te komen. Deze gegevens kun je combineren in de weddenschap ‘Arsenal wint en beide teams scoren‘, met een odd van 2.48 bij Unibet.

Arsenal wint en beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie