Dubbelslag Van Hooijdonk levert Heerenveen drie punten op

Sydney van Hooijdonk blijft maar scoren namens sc Heerenveen en de doelpunten van de spits tegen FC Volendam (twee in totaal) op zaterdagavond waren goud waard voor de Friezen. Die zegevierden namelijk met 2-1 en pakten dus drie punten.

Van Hooijdonk opnieuw goud waard voor Heerenveen

Al in de vijfde minuut was het raak in het Abe Lenstra Stadion en natuurlijk was het wéér Van Hooijdonk die het deed voor zijn ploeg. Op aangeven van Osame Sahraoui was de huurling van Bologna trefzeker.

Heerenveen kon echt niet zo heel lang genieten van zijn voorsprong, ongeveer tien minuutjes maar. Het was uitgerekend Henk Veerman die zijn oude werkgever pijn deed door voor de gelijkmaker te tekenen.

In de eerste helft nog werd het echter ook weer 2-1 voor Heerenveen door opnieuw een goal van Van Hooijdonk, dit keer na voorbereidend werk van Milan van Ewijk. FC Volendam kreeg wel kansjes op de gelijkmaker, vooral via Gaetano Oristanio, maar steeds maar weer was doelverdediger Xavier Mous een sta-in-de-weg.

Topscorerslijst

Heerenveen heeft een grote stap gezet in de richting van play-offs om Europees voetbal en Van Hooijdonk staat nu op dertien doelpunten. Hij is nog maar één goal verwijderd van het totaal van de huidige Eredivisie-topscorer, Anastasios Douvikas (FC Utrecht).

Scoreverloop: 1-0 (6′) S. van Hooijdonk, 1-1 (18′) H. Veerman, 2-1 (33′) S. van Hooijdonk