Deschamps en Lloris blij met massale steun: ‘Dit heeft veel Fransen aangesproken’

Foto: Deschamps en Lloris blij met massale steun: ‘Dit heeft veel Fransen aangesproken’

Frankrijk is bij terugkeer in eigen land onthaalt door tienduizenden supporters. Bondscoach Didier Deschamps vond de steun van de supporter overweldigend net als doelman en aanvoerder Hugo Lloris. Beiden zijn van mening dat de Fransen trots mogen zijn op de prestaties van hun land, ondanks dat de wereldtitel net werd misgelopen.

Tegenover TF1 liet Lloris weten blij te zijn met de vele aanwezige supporters. “De erkenning van de supporters is belangrijk voor ons. Dit geeft ons weer een beter gevoel. Natuurlijk hadden we zo graag de cup naar Frankrijk gebracht, maar het is mooi om zoveel mensen te zien op een maandagavond. We kunnen trots zijn op dat we niet hebben opgegeven en veerkracht hebben getoond. Ik denk dat dat veel Fransen aanspreekt.”

Trotse Deschamps

Volgens Deschamps kunnen de supporters van de Fransen trots zijn op de prestaties van Les Blues. “We moeten onze prestaties niet vergeten, ook al was het einde bitter. We hebben met zijn allen prachtige emoties kunnen delen.”

De bondscoach denkt dat de prestaties van het Franse elftal veel betekenen voor de toekomst van het Franse voetbal. “Resultaten tellen, maar voor de jonge generaties telt ook wat deze spelers uitstraalden. Ik denk dat het voor de jeugd goed is om een groep te hebben die zoveel kracht, eenheid en solidariteit uitstraalt.”

Had Frankrijk de wereldtitel verdiend?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, Argentinië is de terechte winnaar
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie