Buitenlandse media fileren ‘sfeerloos’ Qatarees publiek

Foto: Buitenlandse media fileren ‘sfeerloos’ Qatarees publiek

Qatar kon in de openingswedstrijd op het WK tegen Ecuador totaal geen potten breken. Het gastland maakte geen schijn van kans tegen Ecuador en ging met 0-2 onderuit. Niet alleen op het veld maakte Qatar geen indruk, ook de fans zorgden voor de nodige opschudding. Veel toeschouwers waren in de tweede helft al vertrokken.

De buitenlandse media hadden dan ook geen goed woord over voor de Qatarese fans. L’Equipe haalde hard uit. “De sensatie van opwinding die drie uur eerder nog door het Al Bayt Stadium ging toen tijdens de countdown de nul verscheen op de grote schermen, was allang verdwenen. Het begon in de rust en daarna ging de uittocht van toeschouwers door. In de tweede helft was de stilte bij vlagen ongemakkelijk.”

Ook de BBC zag de uittocht van de velde Qatarese fans. “Terwijl de Ecuadorianen genoten van hun dagje uit, zaten de thuisfans er in hun traditionele kledij stilletjes bij, afgezien van een handjevol fans achter het doel. Na rust waren veel fans verdwenen, waardoor het stadion nog maar voor de helft gevuld was in de tweede helft. Een vlakke atmosfeer was het gevolg.”

Bild noemde het optreden van de fans schrijnend. “De eerste fans verlieten het stadion al na 25 minuten en keerden daarna ook niet weer terug in het stadion! In de tweede helft werd zichtbaar hoeveel fans er waren gevlucht. Aan het einde van een magere openingswedstrijd waren vele stoeltjes leeg.”

Al Thumama Stadium

World Cup Grp. A

21 november 2022

17:00

Senegal
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 november 2022 16:59.

Denk jij dat Ecuador de groepsfase overleeft?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
148+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie