Giménez helpt Mexico naar kwartfinale op Gold Cup

Mexico heeft zich verzekerd bij een plek bij de laatste acht op de Gold Cup. In de nacht van vrijdag op donderdag werd Haïti met 1-3 verslagen. Feyenoord-spits Santiago Giménez speelde een belangrijke rol door de bevrijdende derde treffer te maken.

Mexico maakt in tweede helft het verschil

Mexico was het toernooi al uitstekend gestart met een 4-0 overwinning tegen Honduras, maar tegen Haïti ging het een stuk moeizamer. De Mexicanen hadden het lastig met de stugge Haïtianen en kwamen voor de pauze nog niet tot scoren.

In de tweede helft veranderde dat al snel, nadat Henry Martin direct vanuit de startblokken de 0-1 tegen de touwen kopte. Tien minuten later had Mexico een comfortabele voorsprong te pakken. Ricardo Adé scoorde in het eigen doel, waardoor de wedstrijd beslist leek. Danley Jean-Jacques bracht een kwartier voor tijd echter nog even de spanning terug, maar uiteindelijk maakte Giménez aan alle Mexicaanse onzekerheid een eind.

Door de 1-3 overwinning staat Mexico in de kwartfinale van de Gold Cup en lijkt groepswinst bijna ook een zekerheid. Mexico treft in de laatste groepswedstrijd nog Qatar en zal in de kwartfinale aantreden tegen de nummer twee uit groep C. Daarin zitten Costa Rica, El Salvador, Martinique en Panama.