Giménez speelt voor Het Legioen en God: “Hart en ziel inzetten”

Foto: Giménez speelt voor Het Legioen en God: “Hart en ziel inzetten”

Santiago Giménez liet zich tijdens de bekerfinale gelden met een belangrijke assist. De Mexicaanse spits van Feyenoord droeg zijn steentje bij aan de bekerwinst en was blij met de volgende prijs op zijn erelijst. SoccerNews sprak Giménez direct na de wedstrijd in de mixed zone. “Wie houdt er niet van om finales te spelen?”

SN Mixed Zone: Santiago Giménez aan het woord na de door Feyenoord gewonnen bekerfinale

Santiago Giménez, gefeliciteerd. Hoe is de sfeer in de kleedkamer bij de spelers?
“We zijn allemaal heel blij. Het was een moeilijk bekertoernooi. Niet alleen de finale, maar de hele weg ernaartoe. Utrecht, PSV, AZ, Groningen en uiteindelijk de finale tegen NEC was heel moeilijk. Maar we hebben ze allemaal kunnen verslaan, dus we zijn blij.”

Sommige mensen zeggen dat de beker niet zo belangrijk is. Maar elke beker is er eentje, toch?
“Elke beker is belangrijk. Zelfs de bekers van vriendschappelijke toernooien zijn belangrijk.”

Hoe ga je deze bekerwinst vieren?
“Met mijn teamgenoten en met mijn familie die hier is. Ze zijn blij. We gaan het samen vieren, een beetje dansen en genieten.”

Volgens mij houd jij ervan om finales te spelen. Vandaag had je weer een belangrijke assist.
“Ja, natuurlijk. Wie houdt er niet van om finales te spelen? Ik geloof dat God me weer een kans gaf om een finale te spelen. Het was mijn taak om alles te geven voor zijn glorie.”

Het was een chaotische wedstrijd. Met het vuurwerk en de staking. Hoe heb je dat beleefd?
“Normaal. In finales moet je altijd veel concentratie hebben. Als je wanhopig wordt of nerveus raakt door zulke dingen, kan dat nadelig zijn. Je moet gewoon geconcentreerd blijven tijdens de hele wedstrijd.”

Was het toeval dat jullie scoorden net nadat de wedstrijd was stilgelegd?
“Ik denk het wel. Het was toevallig. Allebei de ploegen namen initiatief in het spel. Dat hielp ons. Vaak zakken tegenstanders ver in, maar deze keer wilde NEC voetballen. Ze maakten het ons moeilijk, maar we kregen ook ruimte.”

Hoe ervaar je de steun van de fans tijdens dit seizoen, waarin je veel leert?
“Indrukwekkend. De fans zijn er altijd voor ons. Wij moeten dat terugbetalen door ons met hart en ziel in te zetten op het veld.”

Er wordt veel gespeculeerd over jouw toekomst. Heb je al een idee waar je volgend jaar speelt?
“Ik moet me focussen op de wedstrijden die nog komen. Het gaat moeilijk worden om nog kampioen te worden, maar wiskundig gezien kan het nog. We moeten vertrouwen houden en hard blijven werken.”

Hoe speelde Giménez tijdens de bekerfinale?

  • Goed!
  • Kon beter
236+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie