Gullit: “Ik vind dit het ideale WK”

Foto: Gullit: “Ik vind dit het ideale WK”

Er is veel gemopperd over het WK in Qatar, maar Ruud Gullit ziet juist een groot voordeel. Volgens de oud-international van het Nederlands elftal blijkt het oliestaatje in sportief opzicht een schot in de roos.

In zijn column voor De Telegraaf schrijft Gullit: “Ik begin nu al te balen dat het volgende WK in drie verschillende landen – Canada, Mexico en de Verenigde Staten – wordt gehouden. Want dit toernooi is wel voor iedereen op maat gemaakt. Je hoefde niet te reizen en als ik wilde kon ik drie wedstrijden per dag bezoeken. Dat was voor mijn beleving een enorme bonus.”

“Ik vind dit het ideale WK”, zo vervolgt Gullit. “Ik heb andere wereldkampioenschappen ook meegemaakt. Overal moest je veel reizen, bij Zuid-Korea/Japan in 2002 van het ene naar het andere land, in Rusland moest je ook vliegen. Door mijn tv-werk kom ik hier honderden journalisten tegen en het is opmerkelijk hoe iedereen is gedraaid. Maar schrijven wat ze er nu zelf van vinden, kunnen ze na hun eerdere kritiek niet.”

Gullit zag ‘veel verrassingen’ op dit WK. “En de landen waarvan ik het wel verwachtte, hebben enorm teleurgesteld. Brazilië, Duitsland, Engeland en wéér Nederland. Alle vier behorend tot de grote voetballanden van de wereld”, aldus de oud-topvoetballer. “Het ergste vind ik dat men het internationaal nauwelijks over Nederland heeft gehad. Eigenlijk heel pijnlijk, dat niemand over ons praat.”

Argentinië wereldkampioen en Messi WK-topscorer?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens?

  • Ja
  • Nee
797+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie