De bondscoach die Oranje beteugelde geeft Argentinië advies

Foto: De bondscoach die Oranje beteugelde geeft Argentinië advies

Gustavo Alfaro heeft gedetailleerd verteld over hoe het Nederlands elftal te bestrijden. De bondscoach van Ecuador geeft in de Argentijnse krant Clarín Lionel Scaloni en zijn staf de nodige tips.

Ecuador is op dit WK vooralsnog de enige ploeg die niet verloor van Oranje (1-1 in groepsfase). Alfaro, zelf geboren in Argentinië, hoopt dat de Albiceleste de formatie van Louis van Gaal kan verslaan. “We wisten dat de wedstrijd tegen Nederland ingewikkeld zou worden en daarom hebben we ze grondig bestudeerd”, begon de oefenmeester. We hebben ze bekeken in de Nations League-wedstrijden tegen België (twee keer), Polen en Wales. Het eerste wat we opmerkten, is dat het spel via Frenkie de Jong begint in de as van het veld en dat vervolgens de flanken worden opgezocht.”

“Nederland wordt gevaarlijk als ze zich vestigen in het laatste derde van het veld en daar in balbezit zijn”, vervolgde de keuzeheer zijn analyse. “Dan zoeken ze vleugels met Denzel Dumfries op rechts en Daley Blind op links. Ondertussen staan vier spelers in het strafschopgebied, die voor de afronding zorgen. Nederland is zowel kwalitatief als kwantitatief een gevaarlijke ploeg.”

Speciaal voor het treffen met Oranje stelde Alfaro de 1 meter 93 lange verdediger Jackson Poroza op. “Nederland is een ploeg met veel lengte en daarom kozen we ervoor om met Porozo te spelen. Gakpo is de speler die zich ontfermt over standaardsituaties en heeft een goede trap. Zijn voorzetten belanden meestal bij de eerste paal, waar een aantal spelers staat. Van Dijk is de gevaarlijkste.”

Eigen plan maken

Alfaro is positief over Nederland. “Ze zijn ook sterk in het verdedigen van standaardsituaties. Ze plaatsen Gakpo bij de eerste paal en creëren dan een lijn met Van Dijk in het midden. Bovendien hebben ze een keeper met een grote statuur, die de baas is over het gebied. Wij probeerden in de kleine ruimtes in het vijfmetergebied een voordeel te behalen. Dit was ons plan en het was niet zonder succes. De bondscoach van Argentinië zal zijn eigen plan hebben. Argentinië heeft alles in zich om een goede wedstrijd te spelen. De jongens maken een goed WK door en ik hoop dat ze zo doorgaan.”

Loop binnen met een 2-0 zege van Oranje!

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Sterke analyse?

  • Echt wel
  • Nah…
279+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie