Benzema blinkt uit, late spektakel in Rome

Real Madrid heeft zaterdagavond geen fout gemaakt in de Spaanse Primera División. De Koninklijke wist in de eerste helft al de basis te leggen voor de zege op Almería: 4-2.

Real Madrid verslaat Almería dankzij trefzekere spits

In de eerste helft was er vooral sprake van eenrichtingsverkeer in het Bernabéu. Het was aan Karim Benzema te danken dat Real Madrid een comfortabele voorsprong tot stand bracht. De Fransman opende de score al na vijf minuten middels een simpele intikker, nadat Vinícius Júnior zijn directe tegenstander op overtuigende wijze zijn hielen liet zien.

Benzema mocht deze avond vooral de flankspelers van Real Madrid bedanken. Bij de 2-0 kwam het voorbereidende werk op naam van Rodrygo, die nagenoeg op de zijlijn toch nog zijn tegenstander de baas was. De Fransman maakte zijn hattrick compleet door een strafschop te verzilveren.

De Braziliaan Lázaro bracht de marge nog voor rust terug tot drie. Twee minuten na rust liep de schade voor Almería verder op door toedoen van Rodrygo, waardoor Real Madrid niet meer in de problemen kwam. De bezoekers scoorden nog wel een tweede keer tegen in de persoon van Lucas Robertone.

Scoreverloop: 1-0 (5′) K. Benzema, 2-0 (17′) K. Benzema, 3-0 (42′) K. Benzema (strafschop), 3-1 (45′) Lázaro, 4-1 (47′) Rodrygo, 4-2 (61′) L. Robertone

Serie A: AS Roma en AC Milan zorgen voor late spektakel

Ook in de Italiaanse Serie A werd zaterdagavond gevoetbald. AS Roma en AC Milan hielden elkaar in het Stadio Olimpico op een 1-1 gelijkspel.

De wedstrijd leek in een troosteloos 0-0 gelijkspel te eindigen, maar in de 94ste minuut brak Tammy Abraham de ban namens AS Roma. Dat bleek niet voldoende voor een Romeinse triomf. Alexis Saelemaekers zette in de 97ste minuut de eindstand op het scorebord.

AC Milan staat momenteel vierde met 57 punten. AS Roma heeft evenveel punten, maar valt voorlopig buiten de topvier van Italië.

Scoreverloop: 1-0 (90′) T. Abraham, 1-1 (90′) A. Saelemaekers

Gaat Real Madrid de Champions League winnen?